VERDENSFRELSERINDEN gør sig til martyr i klimakampen

Foto: Emilia Therese

Efter sin sejrsgang på Thalia Theater i Hamborg og med en Reumert-nominering i bagagen er VERDENSFRELSERINDEN endelig tilbage på Sort/Hvid d. 16. september-1. oktober. Lige så skarpsindig, urovækkende og musikalsk som da den blev opført på Sort/Hvid i 2021. Sammen med Christian Lollike, stikker Madame Nielsen fingeren i jorden og udfordrer vores villighed til at sikre vores fremtid. Sammen med strygekvartetten Halvcirkel inviterer hun publikum til en kamp for en ny verden.

Til kamp mod klimakrisen

I VERDENSFRELSERINDEN gør Madame Nielsen op med sine selvoptagede kunstnerdrømme, sin succes og sin forfængelighed for at hellige sig fællesskabet. Nu skal hun ikke længere flyve rundt til internationale litteraturfestivaller og sole sig i opmærksomhedens lys. For hendes børns fremtid står i flammer. 

Det er alvor, og Madame Nielsen er klar til at kæmpe en kamp større end hende selv. Den foranderlige kunstners næste forvandling indebærer en ofring af selvet til fordel det planetariske fællesskab. Et martyrium for en bedre verden for hendes og dine børn. 

Et muligt slutspil 

Forestillingen bygger på, at vi står i en situation, hvor to graders temperaturstigninger vil overskrides, og hvor klimakatastrofer og globale sammenbrud ikke bare er en mulighed, men det mest realistiske scenarie. Med andre ord er der ikke længere tid til at stå måbende tilbage uden at gøre noget konkret eller i det mindste se situationen i øjnene.  

I VERDENSFRELSERINDEN ruster Madame Nielsen sig til slutspillet og går forrest som martyr, ofrer sig og kalder publikum til kamp mod klimakatastrofen og the end game. Det kræver et radikalt opgør med vores måde at leve på og planetens fjender, der altid står klar til at kapitalisere vores gode intentioner i endnu et ræs mod økonomisk fortjeneste. Madame Nielsen kommer med bud efter bud og forfører publikum til at handle af kærlighed og i et nyt fællesskab. 

VERDENSFRELSERINDEN spiller på Sort/Hvid i København den 16. september til 1. oktober 2022. Læs mere og køb billetter her

Previous articleKALINKA afslutter Uppercut Danseteaters PLEJER ER DØD triologi
Next articleEllegaard og Lykkegaard i midtvejskrise