Bora Bora Dans jubilæum
FOTO: Turist. ©Bora Bora

Bora Bora inviterer til et 10 års jubilæumsprogram, der fejrer dansen som den globale og universelle kunstform, den er. Et jubilæumsbrag med en canadisk stjernekoreograf, en festival for babyer og flere helt nye danske forestillinger er blandt attraktionerne. Både børn og voksne får danseoplevelser af de sjældne.

”Dansen er global, altfavnende og universel. Den taler til publikum med en helt særlig umiddelbarhed, fordi dansen ikke begrænses af sprogbarrierer. Bora Bora har altid præsenteret dansen i al sin mangfoldighed af genrer og stilarter, og gør vi igen dette forår. Vi har gjort os umage for i vores 10 års jubilæumsår at præsentere dans, der inspirerer og fascinerer det århusianske publikum,” siger kunstnerisk leder Jesper de Neergaard.

Fejring af 10 års fødselsdag

I 10 år har der stået Bora Bora på facaden af byens dansescene, og det bliver fejret ikke kun med et inspirerende forårsprogram, men også med en lækkerbisken fra et af Canadas allerstørste dansenavne Marie Chouinard Company. ”Radical Vitality” hedder den sprudlende forestilling, som består af 19 delikate koreografier udvalgt fra Chouinards 28 års arbejde. De mange soli og duetter spiller sammen på en helt ny måde, der giver fornyet livskraft.

Forårets program indeholder også et internationalt dobbeltprogram med de to forestillinger ”Warrior” og ”Don’t Stop” fra henholdsvis Luxembourg og Tjekkiet.

Spritnye forestillinger

Bora Bora åbner sæsonen med den århusiansk-internationale gruppe CuntsCollective med urpremiere på ”Amor Kærlighed Liebe Love”. Forestillingen er en “techno-musical”, en romantisk komedie og samtidigt en rejse gennem kærlighedens rå natur. Den stiller skarpt på de sociale normer, kønsroller, hierarkier og strukturer, der udgør popkulturens velkendte opskrift på kærligheden. Lyduniverset svinger popsange, R&B, noise og techno ud i et planlagt kaos med to performere, der pakket ind i plastik, synger syntetiske kærlighedstirader.

Af andre urpremierer kan nævnes ”Hooked” med Kassandra Production, som er en hårdtslående fysisk og visuel forestilling om afhængighedens anatomi. Sæsonen slutter med det nyskrevne iscenesatte korværk ”Crawl Crawl Crawl” af kompagniet Convoi Exceptionnel. Forestillingen udspiller sig i en svømmehal og dykker ned i velfærdsstaten, klasseforskelle og ulighed, og publikum følger med fra bassinkanten. Lil Lacy har komponeret værket, der opføres af 12 sangere fra Aarhusianske Ensemble Edge.

Gensyn med Don Gnu

Hvis man gik glip af århusianske Don Gnus actionfyldte komedie ”Turist”, da den spillede på Bora Bora i efteråret 2020, kan den opleves eller genopleves i februar. Anmelderne havde ved urpremieren de høje karakterer fremme til de tre energiske performere, der går amok i en lufthavn. ”Turist” fik indtil flere gange seks stjerner og Kulturnyt skrev: ”Seks stjerner for aktualitet, elegance, dans, musik, god underholdning og koreografi”.

Af øvrige danske gæstespil kan nævnes ”Sweet Constructed Intimacy Experience”, hvor publikums hjerterytme måles live, hvorved deres humør og følelsesmæssige reaktioner omsættes til et interaktivt lysdesign på scenen. Danser og koreograf Noora Hannula og komponist Ida Duelund vil med pumpende bevægelser og lokkende elektroniske toner gøre alt for at få hjerterne til at hamre derudaf.

Dans for de allermindste

For tredje gang inviterer Bora Bora i maj måned til festivalen Dans Baby Dans. Festivalen er en biennale og startede i 2017 som et Kulturby-projekt, som hurtigt blev meget populært. Her kan de 0- til 5-årige kravle ind i scenografien, blive omsluttet af lys, musik og nærvær på deres egne præmisser, når i alt 5 forskellige, interaktive forestillinger fra ind- og udland skaber unikke møder mellem børnene og dansen. Og som de tidligere år kan man før og efter forestillingerne slappe af og hygge sig i den til lejligheden byggede babylounge.

Bora Bora program forår 2022:

d. 26. – 28. januar: ”Amor Liebe Kærlighed Love” (urpremiere) Cunts Collective (DK)

d. 07. – 09. februar: “Turist” Don Gnu (DK)

d. 23. – 24. februar: ”Sweet Constructed Intimacy Experience” The Nordic Beats (DK)

d. 15. – 17. marts: “Hooked” (urpremiere) Kassandra Production (DK)

d. 29. – 30. marts: Dobbeltprogram: “Warrior” Anne Mareike Hess (LUX/DE) og ”Dont Stop” Tereza Lenerová (CZ)

d. 20. – 21. april: ”Survivors” Location X (DK/FIN)

d. 17. – 24. maj: “Dans Baby Dans” International festival for de 0 – 5 årige

d. 30. maj – 1. juni: ”Radical Vitality” Compagnie Marie Chouinard (CAN)

d. 04. – 07. juni: “Crawl Crawl Crawl”Convoi Exceptionnel (DK)

Find billetter til de forestillinger, du vil se, lige her.

Tidligere artikelKOM DANS MED Det Lille Teater
Næste artikelDen græske tragedie Antigone i ny oprørsk fortolkning