Teater V præsenterer krigsdramaet DEN FØRSTE STEN

Foto: TEAM TEATRET OG TEATRET MØLLEN

Præcis 20 år efter indledningen på den danske indsats i Afghanistan spiller forestillingen DEN FØRSTE STEN på Teater V fra den 30. marts. Forestillingen er produceret af Teatret Møllen og er baseret på Carsten Jensens roman af samme navn. DEN FØRSTE STEN er et overvældende krigsdrama, der bliver vækket til live af et kvindeligt ensemble, netop som en ny krig er opstået i Europa.

En uventet tragedie

En gruppe danske soldater kastes ud i en grusom og uventet tragedie under en mission i Afghanistan, der sender dem afsted på et hævntogt langt ind i det ugæstfri og barske afghanske landskab. Undervejs står soldaterne ansigt til ansigt med menneskets mørkeste sider og bliver ført ind i en anden virkelighed, hvor terror og vold dominerer.

Foto: Søren Hasselgaard Skaanning

En moderne Odyssé

DEN FØRSTE STEN er en moderne odyssé om venskaber, forræderi og katastrofer i et land langt fra Danmark. Det er historien om, hvad krig gør ved mennesker, der lever tæt sammen i konstant livsfare. En historie om krigens gru, det danske engagement og om individets fald, når det indre fundament smuldrer. I Johannesevangeliet siger Jesus, at den uden synd må kaste den første sten. Men ingen er rene i den her historie. DEN FØRSTE STEN spiller på Teater V fra den 30. marts til den 10. april.

Billetter købes her.

Previous articleDen Evige Ild på Odense Teater
Next articleKulturpulsen besøger musicalen SHE LOVES YOU