StorySlam: Bliv Danmarks bedste historiefortæller

Teater Katapult StorySlam
FOTO: StorySlam. © Jens Peter Engedal

Historiefortællere af alle slags står på scenen med deres egenoplevede historier, når der dystes på evnen til at ramme publikum med sin fortælling i næste omgang af StorySlamTeater Katapult. Det højaktuelle, samfundsrelevante tema for aftenen lyder: ’Mig som aktivist’.

StorySlam kan opleves torsdag den 19. maj på Teater Katapult i Aarhus, og er en velkendt traver med sit 10-års jubilæum på det aarhusianske teater – en tilbagevendende begivenhed der dog altid skifter emner efter, hvad der er aktuelt i verden omkring os.

Som tilmeldt StorySlam-deltager skal man fortælle to historier. Dogmerne lyder blot, at de skal være virkelige, korte og ikke mindst selvoplevede. Så en deltager må udelukkende medbringe fortællinger fra deres eget liv. Mindst én af de to historier skal ligge indenfor det givne arrangements tema – denne gang ’Mig som aktivist’ – dog har man sin kunstneriske frihed til at fortolke det vidt og bredt.

Hippiehistorier, at være eller ikke at være og andre fortællinger

Til StorySlam ’Mig som aktivist’ den 19. maj kommer deltager Manar Salem, der er lærer i en modtageklasse for ukrainske børn, til at fortælle om, at han egentlig hader politik. Alligevel føler han sig nødsaget til at følge med i den politiske debat for at kunne gøre en forskel, der kan modarbejde, at det danske samfund udstiller ham, hans børn og hans fremtidige børnebørn som anderledes.

Så er der Henrik Mortensen. Han er anæstesisygeplejerske og har en rodfæstet følelse af, at det forpligter at være fra hippierne og christianitternes velmagtsdage. Han beretter om den epoke af sin ungdom og ikke mindst sine aktivistiske handlinger i den turbulente samtid, der var fuld af klassekampe.

Og så spørger Conny Radza, hvad Shakespeare præsenterede os for i værket om Hamlet på Kronborg for over fire århundreder siden: At være eller ikke være? Men – at være eller ikke at være punk og provokerende aktivist? Sådan twister underviseren det velkendte eksistentialistiske citat ind i noget aktuelt for vores generation og fortæller til StorySlam sin personlige historie om, når interessen for at kæmpe for en sag i bund og grund handler mere om at finde sig selv og sin identitet, end det handler om at have en ægte aktivistånd der brænder indeni.

Fra The Big Apple til Smilets By

Gennem det seneste årti har Teater Katapult faciliteret det tilbagevendende mesterskab i historiefortælling. Danmarks største historiefortælle-event er inspireret af New York-fortællefænomenet The Moth, som Katapults teaterchef Torben Dahl i sin tid besøgte og blev så begejstret for, at han arrangerede en dansk version på Katapult i Aarhus. Siden da har et utal af fortællere besøgt teaterets scene for at dele deres egne historier på maksimalt seks minutters varighed stykket med publikum. Og publikum er ikke helt uden betydning til StorySlam. Når vinderen skal kåres, sker det nemlig ud fra publikumsstemmerne, der dermed afgør, hvem der skal avancere til årets finale-slam, Grand Slam, til december.

Læs mere, tilmeld dig som fortæller eller køb billet her.

Previous articleCOME FROM AWAY: Nyt skud på den danske musicalstamme
Next articleBora Bora fejrer 10 års jubilæum med kunstnerisk forestilling