Sanne - The Musical © Pressefoto

Den 19. september er der verdenspremiere på musicalen om hele Danmarks Rockmama, Sanne Salomonsen, når Sanne – The Musical fylder Tivolis Koncertsal med nostalgi og 80’er hits. De tre skuespillere, der skal portrættere Sanne gennem tre perioder af hendes liv, er netop blevet offentliggjort på et pressemøde.

I Sanne – The Musical vil publikum komme til at møde Sanne i tre forskellige aldre. Oprørske Sanne der flytter hjemmefra for at forfølge drømmen, stjerneskuddet Sanne, der topper 80’ernes hitlister, og Sanne, der møder misbrug og manipulation, der står alene i verden og må kæmpe for at forsørge sin søn.

Tre skuespillere med stor kærlighed til Sanne

De tre Sanne’r spilles henholdsvis af det unge skuespiltalent Andrea Heick Gadeberg, musical-skuespiller Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen og sangerinde Gry Trampedach.

Gry Trampedach har som den eneste af de tre allerede optrådt som Sanne Salomonsen på den store scene. ”I 1995 blev jeg inviteret til audition på et tv-program på TV3, hvor man skulle ligne og synge som en kendt kunstner – og jeg bestemte mig hurtigt for at give Sanne et skud. Jeg endte med at vinde finalen, der blev sendt direkte d. 30. december – på Sanne 40-års fødselsdag,” fortæller hun.

Udover at have skrålet med på Sanne Salomonsens sange hjemme på værelserne, har alle tre skuespillere det tilfælles, at de hver især ser utrolig meget frem til at give den gas som hele Danmarks Rockmama.

”Jeg forventer, at publikum bliver blæst bagover af en parade af lutter hits med Sannes navn på – det bliver så fedt!!,” siger Nina Maria Schjødt Lybæk-Hansen.

Sannes historie kommer ud til hele landet

Forestillingen starter på nulpunktet. Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen. Hendes verden styrter sammen. I ambulancen forsøger hun forgæves at synge. Hun forsøger at holde fast i det hun kender, hun forsøger at huske, hvem hun er. Sanne må gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Der har været mange kriser og problemer. Hvordan har hun klaret dem? Kan hun bruge et langt livs erfaringer til at vinde over sygdommen og snyde døden?

Sanne – The Musical får premiere i Tivolis Koncertsal i København den 19. september. Herefter bevæger musicalen sig ud på en Danmarksturné, der bringer den forbi både Vejle, Odense, Aalborg, Holstebro og Aarhus.

Mere info om forestillingen kan findes her.

Tidligere artikelKaspar Rostrup gæster KulturHave
Næste artikelDet Kgl. Teater er klar med årets sommerballet