5 SOLDIERS bringer dansende soldater til Danmark

5 SOLDIERS © Brian Slater

Den britiske danseforestilling 5 SOLDIERS: The Body Is The Frontline har sikret fornyet fokus på soldater liv og vilkår, i en sådan grad at den britiske hær har indgået et samarbejde med kompagniet bag. Forestillingen spiller på Baltoppen LIVE 19. til 22. februar.

Efter fem turnéer i Storbritanien kommer koreografen Rosie Kay og hendes kompagni, Rosie Kay Dance Company, forbi Danmark og Baltoppen LIVE med deres forestilling 5 SOLDIERS: The Body In The Frontline. Rosie Kay fandt inspiration til forestillingen gennem et genoptræningsforløb efter en knæskade, hvor hun mødte en række krigsveteraner. I dag hjælper Rosie Kay Dance Company den britiske hær med at oplyse den brede befolkning om soldater og veteraners arbejde og liv gennem dans.

”Gennemspilningen af soldaternes træning, dens fysiske og psykiske konsekvenser og følgerne af soldaternes skader, tager publikum helt tæt på de problemstillinger, der opstår i forbindelse med det soldater trænes og befales at gøre i demokratisk valgte regeringers navn,” siger Rosie Kay. “Selv om forestillingen ikke er politisk, påvirkes publikums opfattelse af krig alligevel. I en tid med politikerlede og dalende tillid til det politiske system, har dansen et helt andet og sanseligt potentiale til at kommunikere, på en måde som ord og tale ikke formår.”

Mere information om 5 SOLDIERS: The Body In The Frontline samt billetkøb kan findes her.

Previous articleÅrets Reumert 2019 er reddet
Next articleInternationalt dansekompagni kommer forbi Tivoli til sommer