Reumert-vindende børneteater kan nu opleves på arabisk

FOTO Her ses holdet bag den ny arabiske opsætning af 4 EVER © Pressefoto

I samarbejde med Det Danske Hus i Palæstina præsenterer OPGANG2 TURNÈTEATER  dansk prisvindende teater i arabisk oversættelse fra d. 14. december.

I november 2018 drog den danske Reumertvinder i ”Årets Børne- og Ungdomsforestilling 2014” 4 EVER på en helt speciel skoleturné.  Rundt mellem skoler, teatre og flygtningelejre i blandt andet Betlehem og på den besatte Vestbred i Palæstina. Ungdomsforestillingen havde forinden spillet næsten 300 gange i Danmark for mere end 25.000 unge publikummer.

4 EVER er en universel historie om fire drenges venskab. Stykket er skrevet og instrueret af den danske dramatiker Pia Marcussen, og ude på scenerne båret af Chadi Abdul-Karim, der er skuespiller, rapper, Robert-nomineret filminstruktør og derudover dansk-palæstinenser.

Nu vender Chadi og 4 EVER tilbage til Danmark med en julegave til danskerne. Med sig bringer de den palæstinensiske musiker Canaan Ghoul, og i december kan man gratis opleve 4 EVER i både Aarhus og København på arabisk – og en enkelt gang på dansk – i et unikt samarbejde mellem OPGANG2 TURNÉTEATER og DHIP. Dette er første gang, at en Reumertvindende forestilling er oversat til arabisk og spiller i Danmark.

4 EVER spiller følgende steder:

– Aarhus (Gellerupscenen/Eutopia Stage, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand ) fredag den 14/12 klokken 19.00 og lørdag den 15/12 klokken 16.00, begge gange på arabisk. 

– København (Verdenskulturcentret, Nørre Allé 7, 2200 København) mandag den 17/12 klokken 19.00 (på dansk) og tirsdag den 18/12 + onsdag den 19/12, begge dage klokken 19.00 og på arabisk.

I forbindelse med forestillingerne vises også filmen ”Palæstina 4 EVER”, produceret af Søren Marcussen, der følger 4 EVERs første besøg i Ramallah og Palæstina. Udover DHIP og OPGANG2 TURNÉTEATER er Verdenskulturcentret og Arabisk-Dansk Kulturforening partnere i projektet.

 Du kan læse mere om forestillingen på www.opgang2.dk/4ever. 

Previous articleTeater får 1,3 mio. til at sætte fokus på FNs verdensmål
Next articleThe Sound Of Music bliver opsat som udendørsteater på Hedeland Amfiteater