Åbningsprogram
Foto: Jon Bjarni

Fra 2021 er Sort/Hvid i den Københavnske kødby udnævnt til Danmarks nye scene for musikdramatik af Statens Kunstfond. Det skyder de i gang med et to måneder langt åbningsprogram med adskillige værker på kryds og tværs af musik og scenekunst.

På programmet er:

DIES IRAE – vredens dag – er dagen, hvor sjælene sendes til enten himlen eller helvede. Det bliver en visuel syndflod af en performativ pianokoncert skabt af den klassisk skolede japanske pianist Eriko Makimura og iscenesætterne og scenograferne Julian Toldam Juhlin og Christian Albrechtsen.

Spiller 7.-9. oktober 2021.

STRONG ENOUGH – en invitation til en fest med et aktivistisk power-coverband. Her idoliseres det popkulturelle fænomen Cher. Det forbillede, du ikke anede, at du havde brug for. Dit klap på skulderen og spark i røven. Din guilty pleasure. Din sikre vej til salvation. Don’t care, be Cher. Skabes af instruktør Jennifer Vedsted Christiansen og skuespillerne Mette Gregersen og Anna-Sofie Fredslund.

Spiller 21. – 23. oktober 2021.

FOR DØVE ØRER – en indgang til de døves univers, hvor du møder tre særegne stemmer: 14-årige Lova Heick, som er døvfødt og har en særlig evne til at omforme lyd, hun mærker i kroppen, til ren stemme, den 70-årige rocksanger Lotte Rømer, der har svært høretab og tinninus, men er født med absolut gehør, og den ekvilibristiske sopran Katinka Fogh Vindelev. Iscenesættes af Louise Beck.

Spiller 27. – 28. og 30. oktober.

THIS MUSIC IS AN EMBARRESSMENT TO HUMANITY – en kunstig intelligens (AI) har overtaget den danske sangskat og inviterer til fællessang. Aftenens vært er Marcela Lucatelli. Sangene i AI’s nye sangskat skabes med hjælp fra et computerprogram, der kan producere tekster, som var de skrevet af et ægte menneske.

Spiller 4. – 6. november 2021.

I WALK I BLEED – et interaktivt musikalsk værk med adskillige celloer skabt af cellist og komponist Josefine Opsahl. I en blanding mellem koncert og installation kan publikum periodevis bevæge sig frit rundt mellem musikerne og via et signalsystem påvirke, hvad cellisterne skal spille.

Spiller 11. – 13. november 2021. 

SOLOSTALGIA – en science fiction-musical. Et 48-timer langt ritual, hvor du lader dig indrullere hos sekten Ma-Ma. En invitation ind i et mikrounivers, hvor du som gæst nedsænkes i lyden af en verden på den anden side af et altomfattende klimakollaps. I løbet af de 48 timer kan du komme og gå, som du har lyst. Skabes af kunstner og filmskaber Madeleine Kate McGowan, komponist og cellist Cæcilie Trier og komponist og vokalist Soho Rezanejad.

Spiller 19. november fra kl. 20 – 21. november 2021.

BECOMING BIRD – en audiowalk og en rituel undersøgelse af, hvordan vi på ny kan danne pagt med naturen. Du inviteres til at lytte til fraværet af mennesket og de sidste gisp af en uddøende art, når du med et lydværk i ørerne går gennem kødbyen. På Sort/Hvid venter ritualets fuldbyrdelse. Skabes af scenograf Nathalie Mellbye, musiker Christian Vogel, skuespiller Patrick Baurichter og det anonyme kollektiv Mycelium.

Spiller 24. – 27. november 2021. 

Centrum for musikalske værker

Sort/Hvid er udvalgt af Statens Kunstfond som scene for musikdramatisk udvikling i perioden 2021-2024. Sort/Hvid vil være centrum for musikalske værker på tværs af form og genrer, der udvikler rammerne for musikdramatik. Det store åbningsprogram er sammensat af værker fundet via et open call, hvor Sort/Hvid inviterede kunstnere til at byde ind til åbningsprogrammet. Værkerne er udvalgt blandt mere end 200 ansøgninger.

Du kan se det fulde åbningsprogram her.

Tidligere artikelGIRLS & BOYS Intens monolog om drømmelivet, der ender som et mareridt
Næste artikelGratis opera til skoleelever