Aalborg Teater byder på både eventyrklassikere og urpremierer

Aalborg Teater_Store Scene
Store Scene på Aalborg Teater © Allan Toft / Aalborg Teater

Programmet for den kommende sæson 2019/2020 på Aalborg Teater er klar, og det byder på både familieeventyr, store klassikere og Reumert-vindende talent. En omlægning af teaterdriften betyder tilmed, at der fremover kan opleves endnu flere forestillinger i Nordens Paris.

Aalborg Teaters tre scener – Store, Lille og Mindste Scene – lægger i sæson 2019/2020 brædder til både de helt store og velkendte fortællinger for hele familien og ny, højaktuel dansk dramatik. På Store Scene åbnes sæsonen i august med Astrid Lindgrens eventyrklassiker Ronja Røverdatter.

De store fortællinger i fokus

På Store Scene præsenterer teatret i den kommende sæson en række af store, velkendte fortællinger. Når Ronja Røverdatter har huseret i august, bliver scenen givet videre til en opsætning af Ingmar Bergmans ikoniske og Oscar-nominerede storfilm Fanny og Alexander. I november bliver scenen omdannet til schweizisk alpelandskab, når alle von Trapp-børnene indtager teatret i succesmusicalen The Sound of Music.

Op til jul er der også rig mulighed for at tage hele familien med, når Et Juleeventyr står for julestemning i hele december. I begyndelsen af det nye år skaber Grimm-eventyret Hans og Grete uhygge, og så er der i marts igen mulighed for at opleve opsætningen af Ibsens Et Dukkehjem, der i løbet af foråret 2019 har trukket talrige publikummer til Aalborg Teater.

Tre urpremierer på Lille Scene

Der er givet god plads til den nye danske dramatik på teatrets Lille Scene i den kommende sæson. Således ser hele tre forestillinger dagens lys for første gang.

Allerede i september er der urpremiere på Julie Maj Jakobsens Efter Branden. Forestillingen handler om at føle sig anderledes end flertallet og er på mange måder højaktuel i et samfund, der bliver mere og mere opdelt. Julie Maj Jakobsen modtog i 2018 en Reumert som Årets Dramatiker.

I det nye år rammer to nye forestillinger teatret. Tue Biering opsætter modsætninger i Det gode vs Det onde og stiller spørgsmålstegn ved, hvad der egentlig gør noget godt og noget andet ondt. Thomas Markmann tager livtag med kødindustrien, som, på trods af mere klimafokus, kun vokser sig større. Både Biering og Markmann har tidligere hjemtaget Reumert-statuetter for deres arbejde. På Mindste Scene kan man fra november opleve Gustav Dyekjær Giese som Werther i Goethes Den unge Werthers lidelser.

Flere gæstespil kommer forbi

Der også blevet plads til at invitere en række gæster forbi Aalborg i den kommende sæson. På Store Scene kommer Betty Nansen Teatret i maj 2020 på besøg fra København med Orlando. Forestillingen har bl.a. Peter Plaugborg, Mikkel Arndt og Tina Gylling Mortensen på rollelisten.

På Lille Scene er der både Tom Waits-hyldest og italienske klovne. Canadiske L’Orchestre D’Hommes-Orchestres kommer til oktober forbi Aalborg med en musikaldk hyldest til den ikoniske sangskriver Tom Waits. Bandets syv musikere bringer deres helt egne fortolkninger af Waits’ sange. Til november er det italienske Cie Finzi Pascas tur til at indtage scenen. To klovne inviterer på tragikomik, poesi og magi. Begge forestillinger foregår på engelsk.

I slutningen af november præsenterer Aalborg Teater en co-produktion med Betty Nansen Teatret og Malmö Stadsteater. Forestillingen hedder De asylansøgende kvinder og er oprindeligt skrevet i det antikke Grækenland. Med spørgsmålet om hvem man kan lukke ind i sit land, er den dog mere aktuel end nogensinde før. Forestillingen vil i løbet af sæson 2019/2020 kunne opleves på alle tre involverede teatre.

Plads til endnu flere forestillinger

Aalborg Teater omlægger fra den kommende sæson teaterdriften og giver plads til endnu flere forestillinger. Hidtil har teatret spillet sine forestillinger ‘en suite’, hvilket vil sige, at en forestillingen har kørt flere uger i træk og derefter lukket ned. Nu vil man i stedet spiller i ‘repertoire’, hvilket gør, at man i højere grad kan ‘gemme’ forestillinger og spille dem i perioder ind mellem andre forestillinger. Dette gør sig blandt andet gældende med Ronja Røverdatter og Hans og Grete, der udfylder huller i henholdsvis efterårs- og vinterferien.

Hele programmet for Aalborg Teater kan findes digitalt lige her. Billetter til alle forestillinger kan købes via teatrets hjemmeside.

Previous articleTeaternyheder anbefaler: 3 farverige forestillinger om ungdommen
Next articleKlassikere og magisk juleeventyr i Odense Teaters nye sæsonprogram