My Deer Hunter
Foto: MY DEER HUNTER © Fix&Foxy og Betty Nansen Teatret

Nåede du ikke at opleve Fix&Foxy og Betty Nansen Teatrets Reumert-vindende forestilling MY DEER HUNTER sidste år, får du snart igen muligheden. Det socialrealistiske, anmelderroste doku-drama gæster nemlig Teater Nordkraft i Aalborg fra d. 16. – 17. september kl. 19:30.


Trækker den barske virkelighed med ind på scenen

Forestillingens fire medvirkende, Jonas Hjorth Andersen, Nicolai Stokholm Sondrup-Otsen, Palle Würtz og Sara la Cour, er selv tidligere udsendte og i dag krigsveteraner med traumer, historier og uforglemmelige scener på nethinden, som de undersøger og forsøger at behandle i My Deer Hunter. Den barske, virkelighedsnære forestilling blev kåret som “Årets Forestilling” til Årets Reumert 2021, mens instruktøren Tue Biering ligeledes modtog hædersprisen ved samme lejlighed.

Om forestillingen udtalte Reumert-juryen:
“Traumerne dukkede op som snigskytter i det evige feltkøkken hos fire PTSD-ramte soldaterveteraner. I deres flossede nerver blev lyden af en smadret tallerken til granatnedslag. Her fik stanken af brændt kød og synet af soldaternes selvmordsblikke virkeligheden trukket ind på scenen, så vi gøs over mødet med de levende døde. Grumt og uafrysteligt teater”.

 

En gruppe veteraners kamp for at vende tilbage til livet

Deres liv er forandret. De har PTSD. Alle har de været udsat for oplevelser, der har forandret dem og deres liv for altid.

Handlingen i MY DEER HUNTER centrerer sig om fire krigsveteraner og deres kamp for at vende tilbage til samfundet og det civile liv igen. Og dét er en kamp, hvor de må udfordre PTSD, skam og manglende selvtillid på en både ultimativ og udstillende måde.

Med den ikoniske film-klassiker Deer Hunter som guide, lader Fix&Foxy fire krigsveteraner møde sig selv og dem de var engang. Her vender de tilbage til de livsforandrende øjeblikke, de har gennemlevet, i forsøget på at genskabe deres liv. Det liv de havde, før det blev knust.

Læs mere om My Deer Hunter og køb billetter her.

Tidligere artikelEarthbound Symposium: Scenekunst og forskning stiller skarpt på klodens fremtid
Næste artikelOFFSIDE: Ny ungdomsforestilling sætter fokus på diskriminerende sportskultur