Teatret ved Sorte Hest prisuddeling
Foto: Anette Støvelbæk, Camilla Bendix, Josephine Raahauge, Karen-Lise Mynster, Karoline Brygmann, Kristoffer Helmuth, Lue Støvelbæk, Mads Wille, Michael Moritzen, Morten Holst, Nicolas Bro, Paw Henriksen, Peter Oliver Hansen, Rosalinde Mynster, Sarah Boberg, og Steen Stig Lommer. Foto: ©Robin Skjoldborg m.fl.

Teatret ved Sorte Hest har i år uddelt hele 16 “Æres-Hestestole” til personer, der har ydet en ekstraordinær indsats på eller for teatret. Årets 16 vindere er:

Anette Støvelbæk, Camilla Bendix, Josephine Raahauge, Karen-Lise Mynster, Karoline Brygmann, Kristoffer Helmuth, Lue Støvelbæk, Mads Wille, Michael Moritzen, Morten Holst, Nicolas Bro, Paw Henriksen, Peter Oliver Hansen, Rosalinde Mynster, Sarah Boberg, og Steen Stig Lommer

Teatret skriver om vinderne:
“Alle de hersens fornemme skuespillere har gennem årene leveret en perlerække af tilbagevendende pragtpræstationer på Teatret ved Sorte Hest. Man har kunnet opleve dem i skiftende konstellationer i forestillinger som Enetime, Den Skaldede Sangerinde, Det Er Så Det Nye, Torben Toben, Alting Er Noget, Landet Som Ikke Er og Det Springende Punkt – og denne sæson byder jo på et gensyn med halvdelen af dem, når vi har premiere på Sandhed Og Konsekvens og repremiere på Mens Vi Venter På Godot.”

Som en hyldest for lang og tro tjeneste har teatret derfor valgt at udnævne dem til det uofficielle ensemble på Teatret ved Sorte Hest og tildeler dem hver især en Årets Æres-Hestestol 2021. Overdragelsen vil finde sted i forbindelse med premieren på Sandhed Og Konsekvens den 15. oktober 2021.

En staldplads med privilegier

Æres-Hestestolen er Maria Vinterbergs idé, og uddelingen sker hvert år på tidligere teaterchef Maria Stenz’ fødselsdag d. 16. august. Den første Æres-Hestestol blev tildelt fru Maria Stenz selv i anledning af hendes 80-års fødselsdag d. 16. august 2020, og hun fik overdraget stolen til premieren på Mens Vi Venter På Godot i september 2020.

Årets Æres-Hestestol skænkes af Hestestole-Selskabet, der blev stiftet i 2012 som en mulighed for at støtte Teatret ved Sorte Hest. Hestestole-Selskabet består af en eksklusiv ejerkreds, som man kan blive medlem af ved at købe en af teatersalens 88 stole med dertilhørende personlige privilegier.

Hestestole-ejerne oppebærer nemlig retten til at få sit navn indgraveret på et kobberskilt, der sidder fast på ryggen af den stol, man har købt. Der kan man så sidde gratis med en gratis drink i hånden til alle forpremierer på teatret.

Hestestole-Selskabets medlemmer figurerer desuden på teatrets hjemmeside, og der hænger et indrammet eksemplar af listen over samtlige stole-ejere i foyeren. Derudover modtager man personligt et certifikat på stole-retten.

En Hestestol koster 2.000 eller 3.000 kr., og man kan kontakte teaterchef Maria Vinterberg, hvis man ønsker at købe en på: administration@sortehest.com

 

 

Tidligere artikelPerformance- og lydfestival for ører i alle aldre
Næste artikelMusicalsuccesen ATLANTIS udvider med 5 ekstra forestillinger