Foto: Lasse Lagoni

Silas Holst modtog prisen for Årets mandlige hovedrolle for sin rå og sårbare rolle som dragqueen’en Lola i Kinky Boots (Det Ny Teater), mens Sarah Boberg modtog prisen for Årets kvindelige hovedrolle for sin stærke præstation i Sandhed og konsekvens (Teatret ved Sorte Hest), da Årets Reumert 2022 blev uddelt i går aftes i Odeon i Odense. Årets forestilling gik til Stolthed og Fordom (Betty Nansen Teatret), mens Årets hæderspris gik til skuespiller Søren Sætter-Lassen.

Da årets Reumertpriser blev uddelt i går aftes, var det for andet år i træk i Odeon i Odense, mens det var første gang, at værtsduoen skuespillerne Rikke Bilde og Christopher Læssø stod på scenen sammen. De to værter førte publikum gennem et festligt, underholdende show med masser af priser og musikalske indslag, som samtidigt markerede fejringen af jubilæumsåret for Dansk Teater 300 år. 

Både Betty Nansen Teatrets Stolthed & Fordom og Det Ny Teaters musical Kinky Boots blev årets helt store prismodtagere. Foruden at Silas Holst modtog prisen for Årets mandlige hovedrolle i Kinky Boots, og Simon Kongsted modtog Årets mandlige ensemblerolle for sin rolle i Stolthed og Fordom, løb de to forestillinger med henholdsvis Årets Forestilling og Årets musical/musikteater.
Årets særpris gik i år til AKT1’s nærværsdrama Du vil møde en anden, mens Brancheprisen – Årets teater, den eneste pris som ikke nomineres og vælges af Reumertjuryen, men Dansk Teaters medlemsteatre, gik til Teatergruppen Batida.

Hæderspris til Reumert-veteran
Søren Sætter-Lassen har gennem årene modtaget flere Reumertpriser bl.a. for Årets mandlige hovedrolle samt Årets mandlige birolle. Til aften modtog han Hædersprisen. Prisen gives til en scenekunstner, der gennem mange år har spillet en stor rolle for dansk scenekunst. En aktiv scenekunstner, der ikke bare i den forgangne sæson, men gennem en årrække på enestående vis har bidraget til en positiv udvikling af scenekunsten i Danmark.

Stort antal stærke kvinder blandt prismodtagerne
Kvinderne satte sig på flere af årets priser ved Årets Reumert 2022, og det kom bl.a. til udtryk i Årets instruktør, der gik til Vibeke Vrede for Stormfulde Højder (Odense Teater), og Årets dramatiker, som Rikke Wölck kunne modtage for Maddiker (Folketeatret). Derudover modtog Karin Gille Årets Reumert for Årets scenekunstdesign/scenografi for Terror/is/me, (Odense Teater) og Trine Bastrup Møller løb med prisen som Årets sanger for Valkyrien (Det Kongelige Teater)

Årets talenter
Aalborg Teaters Jeg er vinden udløste en talentpris til både instruktør Camilla Kold Andersen og scenograf Ditte Marie Walther Thygesen. Desuden modtog skuespiller og dramatiker Alexander Mayah Larsen (Som brødre, Teater Grob), skuespiller Clara Ellegaard (Sommer i Tyrol, Folketeatret) og skuespiller Lasse Steen (Sandmanden, Aarhus Teater, Sort/Hvid og Holstebro Dansekompagni) også en af de fem talentpriser.

Du kan læse om alle årets prismodtagere her

Tidligere artikelKulturpulsen besøger Teater Sort/Hvid
Næste artikelSchackenborg Slot beværter for andet år i træk klassisk musikfestival