Årets Reumert overlever som national scenekunstpris

Årets Reumert-statuette af John Kørner

Årets Reumert 2020 fejres med en prisuddeling i aften den 21. september 2020Folketeatret – og med en streaming på cphstage.dk.

Planen er nu, at Årets Reumert fornyes med henblik på at fastholde Årets Reumert som Danmarks vigtigste scenekunstpris. En færdig økonomisk løsning er ikke parat endnu, men CPH Stage og brancheforeningen Dansk Teater har påtaget sig arrangøropgaven i samarbejde med scenekunstsitet Iscene.dk og Have A/S. Lige nu er arrangørerne i forhandlinger med flere forskellige seriøse samarbejdspartnere om prisens fremtid.

Den nuværende jury fortsætter frem til 1. januar 2021. Herefter vil der blive sammensat en ny jury. Nogle af de nuværende jurymedlemmer vil fortsætte, og de vil blive suppleret af nye medlemmer. Juryen vil blive hvervet af en udpeget jurykoordinator.

Ligesom den gamle jury vil den nye jury bestå af teaterkyndige personer, der hyres for fire år ad gangen. Øvrige detaljer vil blive afklaret og meldt ud sidst på året.

En hårdtarbejdende jury

Årets Reumert blev stiftet af Bikubenfonden tilbage i 1998. I 20 år støttede Bikubenfonden dansk scenekunst ved at engagere jurymedlemmer til at rejse landet rundt for at se teater – mod honorar og betalte rejseudgifter. Ønsket var, at Reumert-priserne vitterlig skulle afspejle den allerbedste scenekunst i hele Danmark. Men ved udgangen af 2018 valgte Bikubenfonden at fritstille Årets Reumert.

Juryen valgte dog at fortsætte alligevel. Når juryen har fortsat sit arbejde, skyldes det en stærk overbevisning om, at en sådan scenekunstpris bør findes. For ingen anden dansk teaterpris ’gennemtrawler’ repertoiret systematisk sådan som Årets Reumert. Siden 2019 har juryen ikke modtaget honorar, men udelukkende rejsepenge takket være en flot, samlet indsats fra teaterbranchen. Jurymedlemmerne har hver set 50-200 teaterforestillinger om året, fordelt geografisk over hele landet.

Se Årets Reumert 2020 i aften den 21. september kl. 20.00 online på www.cphstage.dk

Previous articleNyt afsnit af Teaternyheder på dk4
Next articleHer er vinderne af Årets Reumert 2020