Aarhus Teater inviterer til Sci-fi, audiowalk og ny dramatik i september

Se dagens lys
SE DAGENS LYS spiller på Scala på Aarhus Teater fra den 13. september. Foto: Yellow 1

September 2019 byder på premierer på hele tre helt nye og forskelligartede forestillinger på Aarhus Teater.

Sci-fi-roman omsat til teater

Den 13. september er der urpremiere på SE DAGENS LYS, der er baseret på Svend Åge Madsens roman af samme navn. Det er første gang, at Madsens sci-fi-roman sættes op som teaterforestilling. Forestillingen markerer forfatterens 80-års fødselsdag.

I stykket præsenteres vi for den tankevækkende og syrede fantasi om systemets hensigtsmæssige harmoni. Forestillingen byder på historien om et idealsamfund, hvor penge er afskaffet, demokratiet blomstrer, og forpligtende kærlighed er suspenderet. Men pludselig rystes dette system, da Elef og Maya bliver forelskede og gør oprør. Det er en historie, der sætter fokus på det dyrebareste, vi har: den menneskelige frihed.

Aarhus Teaters tidligere husdramatiker Julie Glargaard står for at forme fortællingen til dramatik. Christian Hetland og Anne Plauborg kan opleves som de to forelskede rebeller. Instruktør Rune David Grue iscenesætter, mens Julian Juhlin står for den farverige og fantasifulde scenografi.

SE DAGENS LYS spiller frem til den 12 oktober 2019.

Ny huskunstner vender manifestet på hovedet

Aarhus Teaters nye husdramatiker Nanna Cecilie Bang står bag MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER. Foto: Anna Marín.

Fra den 12. september kan Aarhus Teater byde velkommen til MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER på deres scene Studio. Teatrets nye huskunstner Nanna Cecilie Bang har begået denne nye punkpoetiske tekst for tre skuespillere. I forestillingen snakker de tre personer en efter en, til de ikke har flere ord tilbage og simpelthen besvimer. Vi kommer ind til deres mest sårbare og skamløst ærlige jeg.

I forestillingen vendes det store, forkromede manifest på hovedet. Vi præsenteres nemlig for tre personer, der har svært ved at mene noget håndfast, der kan gøres til et princip. De tre personer løber i stedet afsted med deres følelser. På scenen finder vi de tre kvinder Mette Klakstein Wiberg, Durita Dahl Andreassen og Camilla Lau.

Nanna Cecilie Bang står ikke kun bag teksten, men instruerer også sin helt nyskrevne dramatik.

MANIFEST FOR SKRØBELIGE AUTORITETER kan opleves frem til den 10. oktober 2019.

Audiowalk med fortællinger om hjemløse

Den 14. september er der premiere på vandreforestillingen og audiowalk’en JEG ER HER!

Her er man ikke publikum, men deltager i et sceneskunstnerisk værk. I værket kombineres både byvandring, lydkunst, dokumentarisme og iscenesættelse. Forestillingen starter på Aarhus Banegård, hvorfra man bliver guidet gennem Aarhus gader og ender et sted nær teatret.

På rejsen gennem byen møder man fem hjemløses stemmer og fortællinger, der giver et indblik i, hvordan livet også kan være i Aarhus. Forestillingen kan være med til at give et nyt blik på byens mere usynlige og mangfoldige liv.

Forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Teater og organisationerne Værestedet, SAND, De hjemløses landsorganisation, Kirkens Korshær, Skraldecaféen, Blå Kors, Vor Frue Kirke og Salling.

Forestillingen varer 2 timer uden pause. Den anbefales fra 16 år og opefter og for folk, der er gode til bens.

Petra Søe og Tine Voss Illum står bag iscenesættelse, bearbejdelse og koncept. Marie Koldkjær Højlund og Steffen Lundtoft har lavet lyduniverset.

Man kan deltage i JEG ER HER! frem til den 28. september 2019.

JEG ER HER! er en vandreforestilling i Aarhus by. Foto: Isak Hoffmayer.
Previous articleDump ned i en tidslomme med et let surrealistisk twist i Den Kongelige Gæst
Next articleOplev identitetskrise og frygten for det ukendte i Habibi på Fair Play