Nanna Bøttcher i Leonora Christina - Sandhedens Dronning
Nanna Bøttcher i Leonora Christina - Sandhedens Dronning. Foto: Emilia Therese

Til efteråret 2022 har forestillingen LEONORA CHRISTINA – SANDHEDENS DRONNING urpremiere på Aarhus Teater. Her bliver der pustet liv i Christian Lollikes fortolkning af Leonora Christinas kontroversielle skikkelse, der over 300 år efter sin død stadig spøger.

Forestillingen Leonora Christina – Sandhedens Dronning er et kongeligt drama, hvor dramatiker Christian Lollike går tæt på en af danmarkshistoriens spektakulære kvindeskikkelse. Gennem Leonora Christinas egen selvbiografiske erindringer Jammers Minde udfoldes historien om en verdensborger og førstedame, der bliver fængslet for landsforræderi.

Et af Danmarkshistoriens vildeste dramaer

Leonora Christina var stormfuldt og lykkeligt gift med rigshofmester Corfitz Ulfeldt – en mand helt inde i magtens centrum. Han rapsede dog af statskassen og blev anklaget for højforræderi. Parret måtte flygte til udlandet, men vendte senere hjem, og i 1663 blev Leonora Christina taget til fange og spærret inde i fængslet i Blåtårn på Københavns Slot. Her sad hun under kummerlige forhold i 22 år og nedskrev sine erindringer, Jammers Minde: en litteraturhistorisk perle og kvindeklogskab. Selvbiografien fra 1674 er langt forud for sin tid og vidner om hendes enorme bevidsthed om at iscenesætte historien og sig selv.

Leonora Christina var mere end bare Christian 4.s datter. Hun var en særdeles stærk, begavet og helt enestående kvinde i sin egen ret.

“Leonora Christina – sandhedens dronning”. Foto: Emilia Therese

Holdet bag

Oplev Aarhus Teaters Nanna Bøttcher og Kjartan Hansen i rollerne som Leonora Christina og Corfitz Ulfeldt i den historiske kærlighedshistorie. Manden bag det kongelige drama er Christian Lollike, instrueret af norske Fredrik Longva. David Gehrt, Aarhus Teaters husscenograf, står bag scenografien og kostumer i forestillingen.

Leonora Christina – Sandhedens Dronning spiller fra den 4. november 2022 på Aarhus Teater Scala.

Billetter købes her.

Tidligere artikelMISSILET: Et koldkrigsdrama om en uheldig ulykke
Næste artikelSHE LOVES YOU: Danmark er smaskforelsket