Adventskalender: Vind billetter til MAMMA MIA! i Tivolis Koncertsal

Mamma Mia
Også MAMMA MIA! i Tivolis Koncertsal må aflyses. Foto. Bjarne Stæhr.

Det er blevet første søndag i advent, og det fejrer vi på Teaternyheder med en helt særlig adventskalender-konkurrence.

Hver søndag i december åbner vi en låge i vores adventskalender, hvor du vil have mulighed for at vinde 2 billetter til en ny storslået og underholdende musical i det nye år. Konkurrencen foregår på vores Facebook-side Teaternyheder.dk. Så klik ind på vores Facebook og læs mere og deltag i konkurrencen.

Vind billet til MAMMA MIA!

Bag den første låge gemmer sig to billetter til den kommende musical MAMMA MIA!, der får premiere den 22. januar 2020 i Tivolis Koncertsal. Succesmusicalen vender efter 10 år tilbage til Danmark på dansk.

Da MAMMA MIA! sidst spillede i Danmark i 2010, oplevede 190.000 publikummer historien om moren, datteren og de tre mulige fædre på en idyllisk græsk ø i både København og Aarhus. Forestillingen kommer denne gang rundt til 7 byer i hele Danmark: København, Holstebro, Aalborg, Randers, Esbjerg, Vejle og Viborg.

Castet til MAMMA MIA!

Den erfarne musicalstjerne Annette Heick står i spidsen for musicalens ensemble. Hun indtager nemlig den ene hovedrolle som Donna. Heick har tidligere spillet store roller i My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og Evita. Nu skal hun så for første gang prøve kræfter med ABBA’s univers.

I rollen som Donnas datter, Sofie, kan publikum se frem til at opleve 24-årige Matilde Zeuner Nielsen. Hun er ny udklækket musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia fra i sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters Disneys musical Tarzan og Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

Forestillingens tre potentielle fædre bliver levendegjort af skuespilleren Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010. Af andre profilerede navne i ensemblet kan nævnes Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller og René Wormark.

Holdet bag musicalen

Det er produktionsselskabet PER SE, der står bag opsætningen af MAMMA MIA! i Danmark. Det gjorde selskabet også, da forestillingen blev opført første gang på dansk. Tidligere har PER SE også stået bag opsætningen i Göteborg og siden hen også i Helsinki og Warszawa.

Som sidste gang kommer det kreative team fra London til København og står for at lave en originalproduktion af forestillingen – på dansk. MAMMA MIA! er skrevet af Catherine Johnson og instrueret af Phyllida Lloyd, med musik af Benny Andersson og Björn Ulvaeus. Koreografien er skabt af Anthony Van Laast, scenografi af Mark Thompson, lysdesign af Howard Harrison, lyddesign af Andrew Bruce og Bobby Aitken samt musikalsk supervision, musikmateriale og musikarrangementer af Martin Koch.

Publikum kan også glæde sig til igen at opleve Anne Linnets oversættelse af ”Mamma Mia”, ”Dancing Queen”, ”The Winner Takes it All” og i alt 22 udødelige hits fra forestillingen.

Et globalt fænomen

Når MAMMA MIA! vender tilbage til Danmark i 2020, er det ti år siden den sidst fik premiere i Tivoli. Judy Cramers geniale idé om at kombinere ABBAs tidsløse sange med et fortryllende eventyr om kærlighed og venskab på et græsk ø-paradis har taget MAMMA MIA! på en rejse fra West End til hele verden. Det er blevet et sandt globalt fænomen.

Til dato har over 60 millioner mennesker oplevet musicalen – i alt 50 produktioner på 16 forskellige sprog. MAMMA MIA! er en af kun fem musicals, der har kørt i mere end ti år både på Broadway og i West End.  Den er samtidig den første vestlige musical nogensinde, der er blevet opført på mandarin i Folkerepublikken Kina.

Filmatiseringen fra 2008 – MAMMA MIA! produceret af Judy Cramer – blev den bedst sælgende ikke-animerede musicalfilm nogensinde efter releasen i 2008. Opfølgeren fra 2018 – MAMMA MIA! Here We Go Again– er ligeledes den bedst sælgende opfølger til en live action musicalfilm nogensinde.

MAMMA MIA! får premiere den 22. januar 2020 i Tivolis Koncertsal. 

Læs mere om forestillingen her.

Og skynd dig ind på vores Facebook-side og deltag i adventskonkurrencen om 2 billetter til forestillingen. Vi trækker en heldig vinder på fredag den 6. december.

Følg med næste søndag, hvor vi åbner låge nummer 2 i Teaternyheders adventskalender.

Previous articleOplev en sanselig julekalender med 24 Hemmeligheder
Next articleJakob Fauerby og Silas Holst mødes igen i DEN SKALDEDE FRISØR – THE MUSICAL