Æ Teater er det nye teater for unge i Sønderjylland

Thea og Linnea
Thea Kastberg og Linnea Fabricius står bag Æ Teater - et nyt teater for unge i Sønderjylland. Foto: PR Foto.

To unge sønderjyske kvinder vender hjem
til Haderslev for at skabe den scenekunst,
de selv manglede som unge i byen.

I Sønderjylland starter de to ildsjæle Thea Kastberg og Linnea Fabricius det nye teater Æ Teater for unge. De to kvinder er opvokset i Haderslev og vender nu tilbage til byen for at give de yngre indbyggere noget ungt teater – noget de selv savnede for 10 år siden.

Æ Teater ønsker at skabe scenekunstneriske projekter med flere forskellige kulturelle samarbejdspartnere i Syd- og Sønderjylland og stiler mod at lave mindst én årlig produktion. Æ Teaters mål er at skabe scenekunst for og om de unge, som vækker debat. De vil markere sig som nyskabende, underholdende, informerende og rørende.

Æ Teater vil vise de unge, at teater ikke kun enten er støvet og gammelt eller snobbet og kulturradikalt. Det kan være vedkommende, levende og relevant for dem.

Gamle gymnasievenner

Linnea Fabricius og Thea Kastberg kender hinanden fra Haderslev Katedralskole. De har begge sunget i Haderslev Domkor, spillet med på Haderslev Forsøgsscene og gået på musikskolen. Der har derfor ikke manglet kulturelle tilbud i byen. Men da de gik i gymnasiet, var det småt med mulighederne for at få stillet deres teatertrang uden at tage til de større byer. De tog derfor turen til Aarhus og sidenhen København for at uddanne sig inden for scenekunsten og er nu begge udlærte skuespillere. Erfaringerne, de gjorde sig der, vil de nu gerne dele med andre unge sønderjyder og bidrage til et mere ungt, tidssvarende og levende teaterliv i Sønderjylland.

De starter i hjembyen Haderslev, hvor de har premiere på Æ Teaters første forestilling i marts 2020. Forestillingen hedder Kamikazeteater – ungerne vender hjem og er et samarbejde med Teatret Møllen. Det bliver en musikalsk opsætning, som allerede er støttet af Statens Kunstfond med 150.000 kr., Toyota-Fonden med 20.000 kr. og Haderslev Kommune med 50.000 kr.

Læs mere om den kommende forestilling her.

Previous articleAdventskalender: Vind billetter til Shu-Bi-Dua – The Musical 2.0
Next articleOplev et passioneret trekantsdrama i denungewertherslidelser på Sort/Hvid