Æ Teater vil med ny teaterkoncert engagere de unge i deres hjemstavn

Foto: Æ Teater

Æ Teater opstiller teaterkoncert over Rikke Thomsens album ‘Omve’n Hjemve’ med intentionen om at få de unge sønderjyder til at være stolt af, hvor de kommer fra.

I 2019 blev Rikke Thomsen Danmarkskendt, da hun udgav albummet ‘Omve’n Hjemve’ på sønderjysk. Nu, kun tre år efter, bliver hendes musik udgangspunktet for en musikforestilling produceret af Æ Teater.
Forestillingen behandler de mange overvejelser en ung sønderjyde kan have omkring at flytte til storbyerne for at forfølge deres drømme, om at stå ved sit ophav, eller om man skal blive hjemme i sin hjemby.

Æ Teater var aktuelle med deres første forestilling i sommeren 2021, hvor de spillede forestillingen “Spring for Satan”, i en nedlagt Fakta butik på Gravene i Haderslev. Nu har Æ Teater fået vokseværk og har slået sig sammen med Teatret Møllen, for at kunne skabe en endnu større teateroplevelse til de unge i Sønderjylland. Forestillingen får premiere på Teatret Møllen og skal derefter på turné.

Rikke Thomsen bakker op om projektet

I spidsen af den musikalske fortolkning står Johannes Smed, som sammen med de tre medvirkende skuespillere, skal fremføre Rikke Thomsens tekst og musik live. Instruktionen bliver af Rasmus Ask, der står bag flere af Teatret Møllens forestillinger. Rikke Thomsen medvirker ikke selv i forestillingen, men har udtalt at hun glæder sig enormt meget til premieren, og er stolt over at hendes musik skal dramatiseres.

“Sangene bliver sunget på sønderjysk og temaet for forestillingen er, at unge fra Sønderjylland tit føler sig tvunget til at lægge deres ophav bag sig, hvis de flytter til storbyen i ungdomsårene. Vi vil gerne vise de unge, at de kan være stolte af deres dialekt og der hvor de kommer fra, hvilket vi håber denne forestilling kan være med til at understøtte”, udtaler Linnea Fabricius og Thea Kastberg, der er kunstneriske ledere af Æ Teater.

Forestilling skabes i et samarbejde mellem Æ Teater og Teatret Møllen. Du kan læse mere og købe dine billetter her og her

Previous articleDETOUR DANCE FESTIVAL fejrer 10 års jubilæum
Next articleBirgitte Hjort Sørensen lægger stemme til giganterne