Afrika og Det Vilde Vesten mødes i Dark Noon

Dark Noon
Dark Noon © Pressefoto

I Dark Noon vendes forholdet mellem Vesten og Afrika på vrangen. På Revolvers scene udstyrer teaterkompagniet Fix&Foxy en gruppe afrikanere med våben og inviterer dem til det forjættede vesten i jagten på lykken.

I en landsby bygget på rød lerjord med saloon, guldmine, jernbane og kirke indspiller syv sydafrikanske skuespillere en western med cowboys og indianere og dødelige dueller. I Guds eget land betyder hverken sorte eller hvide liv noget.

Dark Noon tager udgangspunkt i tiden, hvor millioner af europæere flygtede til Amerika i jagten på lykke. At det i stedet er syv sydafrikanske skuespillere, der render rundt med revolverne, skal gøre op med et banalt billede, vi i Europa har skabt af Afrika.

“Mange af os europæere går rundt med alle mulige forsimplede billeder af Afrika – og for mit eget vedkommende pinligt banale. Vi har skabt repræsentationer af Afrika i europæisk kunst og teater,” fortæller instruktør Tue Biering og fortsætter:

”Vi er optaget af at fremstille vores udgave af Afrika. Men nu fortæller disse sindssygt dygtige afrikanske skuespillere vores historie. Om europæisk migration, om lovløshed, og om en verden før civilisation. Det er os, der er repræsenteret af dem. Det er white facing, og hvis det hvide publikum føler sig misrepræsenteret, så må de klage.”

Dark Noon indgår også i programmet til CPH Stage, hvor den tilmed er udvalgt som ét af årets highlights på festivalen.

Forestillingen spiller på engelsk og kan opleves på Revolver i perioden 11. maj – 1. juni. Mere information samt billetter kan findes her.

Previous articleCPH STAGE er klar med årets program
Next articleSigurd lærer børn om Græsk mytologi