AKT1 opfører radiodrama live på Frederiks Bastion

Marie Bach Mortensen, AKT1, radiodrama
FOTO: Marie Bach Mortensen til AKT1-arrangement (2016) ©Jesper Hyuk

Den 9. april på Frederiks Bastion kan du opleve AKT1s koncept, hvor en række kendte danskere indspiller fire nye hørespil live, som senere udgives som podcasts. Der opføres tekster af hhv. Daniel Dencik, Ursula Andkjær Olsen, Nanna Goul og Hallgrímur Helgason. De fire personer debuterer med deres første hørespil.

Forfatter og digter Daniel Dencik opfører OPUS 73, en telefonsamtale fra det hinsides med Pilou Asbæk og Danica Curcic, som bliver instrueret af Maria Kjærgaard-Sunesen med lydscenografi af Simon Brinck.

Forfatter Ursula Andkjær Olsen opfører CONSEQUENCE CITY, en postapokalyptisk Atlantis-fortælling med Lotte Andersen, Lene Maria Christensen, Marie Bach Hansen og Morten Burian. Hørespillet bliver instrueret af Niels Erling, som er kunstnerisk leder på AKT1. Rumle Sieling Langdal står for lydscenografi.

Forfatter Nanna Goul opfører SPØGELSESTÆKKE, en dokumentarisk spøgelseshistorie med Tommy Kenter og Kit Eichler, instrueret af Emil Rostrup med lydscenografi af Lotte Rose Kjær Skau.

Forfatter Hallgrímur Helgason opfører THE STATE OF DENMARK, et politisk debatprogram gone wrong med Marie Louise Wille, Ken Vedsegaard og Zaki Nobel Mehabil, oversat af Kim Lembek og instrueret af Amanda Linnea Ginman med  lydscenografi af Tomas W. Raae.

AKT1 er en ny dansk og nordisk radiodramatik med Danmarks mest anerkendte instruktører, lydscenografer og skuespillere. Det er et format, der søger nye veje for udviklingen af indhold til dansk scenekunst. Du kan læse mere om AKT1 på www.akt1.dk.

Previous articleNy dramatik henter inspiration fra hændelsen på Utøya
Next articleHvad sker der, når Tivolis porte lukker?