lørdag, 16. februar, 2019

AKTUELLE FORESTILLINGER

Vi har samlet en bred vifte af forestillinger fra hele landet for de kommende seks måneder.

Forslag til forestillinger kan sendes til mail@teaternyheder.dk – vedhæft gerne plakat og link til forestillingen.

SEEBACH

22. juni – 25. august 2018
Det Kongelige Teater, Gamle Scene 

Fortællingen om en af de mest betydningsfulde familier inden for dansk popmusik. Om far og søn – Tommy og Rasmus. Om op- og nedture. Om den lette genre og dens tunge bagside i forhold til livet, døden, kærligheden og – ikke mindst
 – musikken der indrammer det hele.

Læs mere her

MISANTROPEN

29. jun – 27. aug 2018
Grønnegårds Teatret

Den strengt moralske Alceste er en del af det gode selskab, men frastødes af sin samtids overfladiskhed og evige fremvisning af egen succes. Han er i gang med et korstog mod den falske, hykleriske og ansvarsløse omgangstone, der hersker. Og så han er forelsket i Célimène, der er mester i bagtalelse og endeløs flirten; alt det der er Alceste så inderligt imod.

Læs mere her

Lucia Di Lammermoor 

4. aug – 11. aug 2018
Opera Hedeland 

Gaetano Donizettis opera ‘Lucia di Lammermoor’ er baseret på Sir Walter Scotts populære roman, ‘The Bride of Lammermoor’ og byder på en sand overflod af desperat forelskelse, utroskab, mord og opgør mellem rivaliserende klaner. Historien handler om den følelsesmæssigt skrøbelige Lucy Ashton (Lucia), som bliver fanget i en fejde mellem hendes egen familie og the Ravenswoods. Handlingen udspiller sig i Lammermuir Hills i Skotland i det 17. århundrede.

Læs mere her

Jordemoder til tiden

21. aug – 2. september 2018
Riddersalen   

Jordemoder til tiden møder man to jordemødre, der har taget imod ALLE børn, der nogensinde er blevet født på Frederiksberg. Tilsammen har jordemødrene en hukommelse som en elefant. De husker hvilke børn, der blev født hvornår, samt hvordan det gik dem hver især.

Læs mere her

Passageren

22. aug – 28. aug 2018
Den Jyske Opera  

Mieczyslaw Weinbergs opera udspringer af Zofia Posmysz’ selvbiografiske roman, der skildrer hendes oplevelser som fange i Auschwitz. I fortællingen møder man en tidligere SS-vagt fra Auschwitz, Lisa, der konfronteres med sin fortid, da hun på et skib over Atlanten ser en mystisk passager, som minder hende om kz-fangen Marta.

Læs mere her

West Side Story

30. aug – 13. okt 2018
Aalborg Teater  

West Side Story er en moderne fortolkning af den klassiske kærlighedshistorie ‘Romeo og Julie’. Fortællingen tager udgangspunkt i New York med to rivaliserende ungdomsbander i gaderne, hvor en kærlighedshistorie mellem Tony og Maria udspiller sig. De elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod – en kærlighed, der får fatale konsekvenser.

Læs mere her

Ronja Røverdatter 

1. sep – 26. okt 2018
Teatret Zeppelin 

Ronja Røverdatter bygger på den populære børnebog af Astrid Lindgren, om pigen Ronja, der vokser op i en røverbande, hvis høvding er hendes far. Banden får snart problemer med en rivaliserende røverbande, og Ronja bliver venner med røversønnen Birk fra den anden bande.

Læs mere her

Revolution

5.–29. sep 2018
Sort/Hvid 

Finanskrise, økonomiske omvæltninger, flygtningekrise, politisk tumult, klimaforandringer. REVOLUTION handler om kriserne i vores samtid. En tid, hvor det kan være svært at pege på, hvad vi konkret skal ændre på, og hvordan man bedst griber problemerne an. Fire mennesker forsøger at skabe en revolution, selvom ingen rigtig ved hvordan. Den tager afsæt i tekster af den marxistiske kunsthistorier Mikkel Bolt Rasmussen og undersøger, om vi er klar til at definere og skabe en ny virkelighed.

Læs mere her

Gorillaen der var en gorilla 

6. sep – 28. okt 2018
Det lille teater  

GORILLAEN DER VAR EN GORILLA er Lilian Brøgger & Kim Fupz Aakesons fortælling om en gorilla i identitetskrise. Instruktør Rikke Wölck dramatiserer historien så latteren bobler og ikke et øje er tørt. Hvor hører jeg hjemme, spørger gorillaen sig selv. Ikke i Zoologisk Have. Ikke i en lejlighed i Hvidovre. Ikke i et rækkehus med kone og barn. Ikke i Afrika med indfødte gorillaer. Forsøget på at finde svaret, fører gorillaen vidt omkring. Indtil gorillaen endelig en dag forstår. Han hører hjemme, hvor hjertet er.

Læs mere her

Panic Day

7.-22. sept 2018
Uppercut Danseteater 

PANIC DAY er dagen, hvor du skal nå det hele: Bage speltboller til morgenmad, være en god søn og en endnu bedre mor, bestå din eksamen, blive månedens medarbejder, være din vens trofaste væbner, byens bedste elsker og verdens lykkeligste nyskilte – Er du klar?
Med nutidens panik som hovedtema arbejder koreograf Stephanie Thomasen frit med sin unikke sans for det groteske og det komiske i den menneskelige sårbarhed.
 For hvad er det, vi vil opnå? Og er der egentlig grund til at gå i panik?

Læs mere her

Alle mulige ting til salg 

7. sep – 13. okt 2018
Aalborg Teater  

Anita på 63 er dårlig til bens og er lige blevet fyret fra sit skånejob. Hendes arbejdsløse søn Lars på 44 bor hjemme og er stadig ikke kommet sig over, at deres hund Gnags er død. Anita skylder Nabo-John penge, og så kommer idéen: hvad med at sætte alle de mange ting, der bare ligger og flyder, til salg, og så betale sig ud af det hele på den måde? Men så kommer Anitas søster, Beate. Bare lige for en nat. Eller to. Men Beate skal ingen steder, og da hun begynder at flirte med John, spidser situationen til.

Læs mere her

Richard III

15. sep – 13. okt 2018
Husets Teater 

 Richard III er baseret på Shakespeares værk fra omkring 1593. Fortællingen er centreret omkring den engelske konge Richard den 3. Borgerkrigen er netop slut, og krisen er overvundet. Vi følger Richards vej til toppen, da han beslutter sig for at erobre kongekronen. Han vil gøre alt, hvad der skal til.

Læs mere her

GROUNDED

22. sep – 6. okt 2018
Teatret Svalegangen

I GROUNDED møder publikum en kvindelig pilot, der tidligere fløj F-16 i både Irak og Afghanistan. En dag møder kvinden Eric og bliver gravid. Da barslen er ovre, har hendes job ændret sig markant. Piloterne er blevet trukket ned på jorden, hvilket betyder, at de og kvinden selv er ”grounded”. Forestillingen stiller skarpt på de nye ’tavse’ krige, og forestillingen stiller spørgsmålet: Hvad har det af konsekvenser at skulle føre krig fra en skrivebordsstol, hvor man på daglig basis konfronteres med rystende billeder på en grå skærm?

Læs mere her

SEXPOL

2.– 6. okt 2018
Aalborg Teater 

Med den østrigske psykoanalytiker Wilhelm Reich i front startede SEXPOL den første seksuelle revolution i Danmark. De kæmpede for et samfund, hvor der ikke var nogen adskillelse mellem seksualitet og kærlighed, og hvor kønnene var ligestillede. De kæmpede for kvinders ret til fri abort, startede illegale abortklinikker og skrev seksualoplysningssange på salmevers til børn.

Læs mere her

Et latterligt menneskes drøm

2. okt 2018 – 3. mar 2019
Kapellet på Assistens Kirkegård  

Hvis vi ikke elsker os selv, hvordan kan vi så elske andre? Begreber som skam, misundelse og egoisme fører til ondskab. Hvor mange kan sige sig fri for at have disse følelser? Dostojevskijs dybe budskab er, at vi alle er medskyldige i denne verdens ondskab og har et ansvar for at gøre det godt igen.

Læs mere her

Carmen

5. okt – 1. dec 2018
Den Jyske Opera

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.
Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo…

Læs mere her

CRASH

27.- 28. okt 2018
Uppercut Danseteater

I CRASH kolliderer syv toptalentfulde mandlige dansere på tværs af nationale grænser i et værk, der handler om kulturmøder, gensidig forståelse og sammenstød. Crash er fysisk teater og urban contemporary dans koreograferet af Stephanie Thomasen.

Læs mere her

FULD FART PÅ VILLADS FRA VALBY

5.–17. nov 2018
Teatret Zeppelin

Villads bor i Valby sammen med sin mor og far, sin storesøster Amalie og sin nye baby-lillesøster. Han er en helt almindelig dreng, og selvom han sommetider får skæld-ud, laver han aldrig ballade med vilje. En dag beslutter han sig for, at han vil hjælpe sin mor med at købe ind. Men det skal være en overraskelse, så han fortæller hverken hende eller far om det. Hans bedste ven, Frida, vil meget gerne med, så mens Villads’ mor sover til middag med lillesøster, lister de to venner ud af huset. Villads ved godt, at man skal passe på ude i trafikken, og han har lært at se sig rigtig godt for. Men når man er Villads fra Valby og sprængfyldt med gode ideer, så går tingene aldrig helt som planlagt.

Læs mere her

Drengen til juletræ

6. nov – 5. dec 2018
Kapellet på Assistens Kirkegård 

I en skrækkelig kulde … i en stor by … et eller andet sted – en juleaften – mellem fantasi og virkelighed. Oplev Fjodor Dostojevskijs historie om børn, for børn og deres voksne. En dannelsesrejse i den store russiske forfatter som familieforestilling, om et uskyldigt barns drømme og håb i en tragisk virkelighed.

Læs mere her

ET JULEEVENTYR

14. nov – 22. dec 2018
Aalborg Teater 

Scrooge er en gnier og en ond chef, der ikke under sine ansatte noget. Han vil nemlig hellere spare pengene til sig selv. Og på juleaften viser det sig, at medarbejderne både forventer at få fri og ovenikøbet modtage ekstra betaling. Det er og bliver noget fjol, mener Scrooge og sender dem sent og halvsultne hjem.

Men så hjemsøges Scrooge af tre ånder – fortid, nutid og fremtid, og de tager ham med på en rejse, hvor han ser, lærer og forstår, at intet menneske er alene, og at vi er henvist til at hjælpe hinanden. Ikke mindst med at sikre alle en glædelig jul, med fritid og lidt ekstra i posen.

Læs mere her

Til dig fra mig 

15. nov – 21. dec 2018
Det lille teater  

TIL DIG FRA MIG er en juleforestilling om gaver; om alt det man ønsker sig og det, man giver til andre. Hvad nu, hvis man ikke får, hvad man ønsker sig? Og hvad nu hvis man slet ikke kan finde på nogen ønsker? At give og få er måske ikke helt så nemt, som man skulle tro. Kom med op på Det Lille Teaters hyggelige loftsscene og få tip til de helt rigtige gaveåbnings-udtryk.

Læs mere her

TO BE

19.–24. nov 2018
Teatret Zeppelin

To BE udspiller sig i et nonverbalt, vittigt og opfindelsesrigt objekt-teater univers, hvor komiske og alvorlige situationer folder sig ud i tæt samspil med musikken og digitale illustrationer.

En skuespiller arbejder ved sit bord. Figurer og objekter i de mest uventede materialer dukker op og pludselig befinder vi os i en personlig historie. Vi følger et liv i glæde og sorg … et liv som konstant løber ind i forhindringer, krænkelser – og indfrielser – af basale menneskelige rettigheder.

Læs mere her

PERSONA

17. nov – 15. dec 2018
Aalborg Teater 

En kendt skuespillerinde, Elisabet Vogler, er af uvisse årsager holdt op med at tale. Hun siger slet ingenting. Hun bliver i denne foruroligende tilstand passet af en ung sygeplejerske, der forsøger at tale sig ind i sin patients problem. De to opholder sig isoleret i en hytte, og snart begynder det at blive vanskeligt for den talende at skelne mellem sig selv og patienten. Og hvad er det, tavsheden fortæller?

Læs mere her