ALICE I EVENTYRLAND bliver gratis online-forestilling

Alice i Eventyrland
Foto: Emile Carlsen

Nedlukningen fortsætter og teatrene må holde lukket lidt endnu. Men heldigvis kan man stadig se teater hjemme i stuen. Asterions Hus har valgt at lægge forestillingen ALICE I EVENTYRLAND online i to uger gratis i en ny, filmet version. Og når nedlukningen forhåbentlig snart slutter, vil forestillingen igen spille live for både børn og voksne i hele landet.

“I denne filmede version bruger vi kameraet til at få øjenkontakt til publikum. Som betragter bliver du taget med helt op på scenen, tættere på end du ville komme i teatersalen. Så selv om fornemmelsen af at sidde i rummet og trække vejret med performerne på scenen og de andre publikummer i salen aldrig kan erstattes, er der leget med mulighederne for at komme tæt på, på en anden måde. Som om kameraet næsten bliver en partner, i stedet for et dokumenterende usynligt øje.” Fortæller Peter Kirk og Tilde Knudsen, som er de kunstneriske ledere af Asterions Hus.

En musikalsk forestilling med kostumerne som afsætningspunkt

Tag med Alice gennem kaninhullet til et forunderligt land, hvor alt kan ske. En verden fuld af magiske skabninger. Her kan fantasien fremmane de mest mageløse ting, og alt er foranderligt, finurligt og fabulerende.

Alice i Eventyrland
Foto: Emile Carlsen

Vær med når danser og skuespiller Tilde Knudsen giver sin version af den elskede historie om ALICE I EVENTYRLAND, frit efter Lewis Carrolls fortælling. Med sig har hun spandevis af fantasifulde kostumer af designer Susan Marshall. De er baseret på simple geometriske former, cirkel, trekant og firkant. Og de er lige så omskiftelige og fulde af historier som eventyrlandet bag den låste dør.

Forestillingen er en non-verbal tour de force gennem det sælsomme univers fyldt med overraskende transformationer og figurer i forvandling.

En forestilling skabt i corona-tiden

Forestillingen skulle have haft premiere i april 2020 på Teaterøen, men måtte udskydes på grund af nedlukningen. Skabelsen af forestillingen fortsatte, og i maj holdt Asterions Hus live-streamet premiere på forestillingen og en “rigtig” premiere i sommeren.

“Nu vi ikke kunne spille forestillinger valgte vi at være kreative og bruge nedlukningen på at gå i studiet og skabe en ny, filmet version af forestillingen. Vi var nysgerrige på om vi kunne opnå en livefornemmelse og nærvær gennem kameralinsen, og valgte sammen med Møn Sessions-holdet at tage lange takes hvor det samme kamera vedbliver med at være publikums øje.” Uddyber Peter Kirk og Tilde Knudsen.

Forestillingen kan ses gratis online fra 16. Februar til 2. Marts på Asterions Hus’ youtube-kanal

Læs mere om Asterions Hus her: www.asterionshus.com

Previous articleStig Tøftings biografi bliver til teaterforestilling
Next articleNy online kanal for virtuelt teater