Alvin Ailey vender tilbage til Tivoli i 2020

Alvin Ailey American-Dance Theater. Foto: Rosalie O'Connor

Det verdensberømte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater, der i sensommeren dansede for fulde huse i Tivolis Koncertsal og oplevede en solid stjerneregn fra anmelderne, har sagt ja til at komme på nyt gæstespil fra den 21. august 2020. Som noget nyt kan publikum opleve Alvin Ailey-danserne i et tæt samarbejde med Tivolis Big Band og dansere fra Tivoli Balletteater.

Mere end 25 millioner publikummer fordelt på 71 lande har oplevet det anerkendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater, der for 18. gang vender tilbage i sensommeren 2020.

Gensyn med anmelderrost dansekompagni

Da Alvin Ailey American Dance Theater sidst gæstede Tivolis Koncertsal, var det for udsolgte sale med rosende ord fra anmelderne. Tivoli Balletteater kan nu afsløre, at dansekompagniet Alvin Ailey American Dance Theater byder på et gæstespil bestående af tre forskellige programmer, når de vender tilbage i 2020. Denne gang i et tæt samarbejde med Tivolis Big Band, der spiller live til flere af danseforestillingerne bl.a. Night Creature. Der vil være gensyn med en moderne Ailey i danseforestillingen EN, og klassiske Ailey i bl.a. danseforestillingen Memoria, hvor dansere fra Tivoli Balletteater medvirker. Derudover bliver der gensyn med klassikeren Revelations. I starten af 2020 offentliggøres hele programmet.  

Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen fortæller:

”Dans spiller en vigtig rolle i Tivolis kulturtilbud, og et gensyn med Alvin Ailey American Dance Theater er altid en garanti for medrivende oplevelser i selskab med de fantastiske dansere. Som noget nyt kan publikum opleve Alvin Ailey danserne i et tæt samarbejde med Tivolis Big Band og dansere fra Tivoli Balletteater, og det glæder vi os ekstra meget til.”

Fakta om Alvin Ailey American Dance Theater

Verdens første afroamerikanske dansekompagni der blev grundlagt i 1958 i New York af danseren og koreografen Alvin Ailey. Siden opstarten har dansekompagniet høstet international anerkendelse på tværs af alle kontinenter, og i USA har kompagniet opnået en helt speciel status som det første afroamerikanske kompagni nogensinde. Danserne anses for at være kunstnere af højeste kaliber og kulturbærere for hele det afroamerikanske folks selvforståelse. Mere end 25 millioner mennesker har oplevet Alvin Ailey på verdensplan. Kompagniet har optrådt i 71 lande fordelt på seks kontinenter.

Fakta om Tivoli Balletteater

Tivoli Balletteater er Tivolis eget balletkompagni, der spiller forestillinger på Pantomimeteatret, i Tivolis Koncertsal og på turné. Tivoli Balletteater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet. Kompagniet har stærke samarbejdspartnere og aktiviteter udenfor Haven. F.eks. står Tivoli Balletteater også for gæsteoptræden af internationale balletkompagnier som Alvin Ailey American Dance Theater og senest New York Ballet samt Nøddeknækkeren i Koncertsalen. Tivoli Balletteater ledes af Peter Bo Bendixen.

Det hæderkronede dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivolis Koncertsal fra den 21. august 2020.

Læs mere om forestillingen og køb billet her allerede nu.

Previous articleGrow inviterer til readingfestival på Teater Grob
Next articleAndrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard opsættes i Danmark