Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard opsættes i Danmark

Sunset Boulevard
Til næste år kan man opleve Sunset Boulevard i Musikhuset Aarhus. Foto: PR Foto.

I 2020 kan publikum opleve Andrew Lloyd Webbers ikoniske musical Sunset Boulevard, når Den Jyske Opera, Aarhus Symfoniorkester og et stort internationalt ensemble opfører Sunset Boulevard i Musikhuset Aarhus i 2020. Med Sunset Boulevard hylder Lloyd Webber Hollywoods glamourøse guldalder i en fortælling om kærlighed, jalousi og mord.

Operachef Philipp Kochheim ser frem til at skulle stå i spidsen som instruktør og fortæller:

”For første gang kan man på en dansk scene opleve en så stor musikalsk og scenisk opsætning af Lloyd Webbers storslåede svanesang over stumfilmsæraen og dens stjerner, der gik til grunde.”

En sky og glemt diva fra stumfilmsæraen

I den klassiske og ikoniske Sunset Boulevard møder publikum den mislykket manuskriptforfatter Joe Gillis, der fortrylles af Norma Desmond – en sky og glemt diva fra stumfilmsæraen. Hun hyrer ham til at redigere et manuskript, som skal være hendes triumferende comeback. Undervejs bliver Norma forelsket i Joe, men da hun finder ud af, at Joe har en affære med den spirende producer Betty Schaefer får det tragiske følger.

Musicalen er baseret på Billy Wilders ikoniske film Sunset Boulevard, og filmen om kærlighed, jalousi og mord i Hollywoods forgangne og glamourøse guldalder hyldes af Andrew Lloyd Webber med sange som As If We Never Said Goodbye.

Tammi Øst som Norma Desmond

I rollen som Norma Desmond ses Tammi Øst – én af dansk teaters stærkeste kræfter. Hun går dermed i fodsporene på hollywoodikoner som Gleen Close og Gloria Swanson i rollen som den sky og glemte diva:

”Jeg sagde ja, fordi jeg synes, Sunset Boulevard er et interessant værk, og det virkede bare fuldstændig rigtigt denne gang. Det er en skøn mulighed at være Norma Desmond. Hun er en kvinde med en historie… Man skal være i det vældige drama, som hun er i. Det er en fantastisk udfordring.”

Anerkendt musicaldirigent i front

Aarhus Symfoniorkester vil blive dirigeret af Andy Massey. Massey har arbejdet med adskillige musicals på bl.a. Aarhus Teater, i Tokyo og Londons West End – herunder som del af den internationale turné med Disneys Løvernes Konge. Sunset Boulevard er hans første engagement på Den Jyske Opera.

Sunset Boulevard kan opleves i Musikhuset Aarhus fra den 14. til den 22. august 2020.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleAlvin Ailey vender tilbage til Tivoli i 2020
Next articleFølg med live fra københavnerpremieren på Disneys musical Tarzan