Anmelderrost dukketeater for voksne på Bora Bora

Jernring på Bora Bora. Foto: Bådteatret.

Bora Bora byder den 12. til 14. november på poetisk og sanseligt dukketeater for voksne, når Bådteatret kommer til Aarhus med Jernring. Til musik af Shostakovich fortælles historien om belejringen af Leningrad under Anden Verdenskrig – med bl.a. Stalin som poledanser og Døden i groteske skikkelser.

Om Jernring

Med udgangspunkt i Shostakovichs 7. symfoni fra 1941 Leningrad Symfonien – skaber Bådteatret med Jernring et musikalsk billeddigt over krigens rædsler. I denne forestilling fortæller et af landets mest roste dukketeatre den poetiske og sanselige historie om en familie i Leningrad under belejringen af byen under Anden Verdenskrig.

Musikværket bærer publikum igennem hele historien i et bombardement af groteske og rørende billeder bl.a. med Stalin som poledanser og Døden i groteske skikkelser. Symfonien blev et vartegn for udholdenhed, mod, overlevelse og et beredskabsværk, som skulle opmuntre det belejrede Leningrads indbyggere og blive et symbol på det sovjetiske folks kamp på de allieredes side.

Tidligere anmeldelser af forestillingen

Jernring har fået flere pæne ord med på vejen fra anmeldere. Informations anmelder Anne Middelboe Christensen har bl.a. skrevet:

“Skræmmende forfærdelig, men også overjordisk smuk i sære drømmeglimt; som nærdødsoplevelser udsat for instrumenter. (…) Rolf Heim er en dreven dramatiker. Han forstår at gøre os interesserede i sine dukker, længe før vi fatter, hvad forestillingen egentlig handler om. Og dukkemageren Rolf Søborg Hansen har igen skabt dukker, der er så fascinerende og sympatiske og samtidig så skræmmende og ensomme, at man ikke kan lade være med at stirre på dem.”

Søren Schauser fra Berlingske Tidende gav Jernring 4 stjerner og skrev:

“Når man sidder i Bådteatrets bund, kommer lidelserne for alvor tæt på. Dukkerne virker ikke sjældent mere levende end mennesker. Historiens egentligte stjerner forbliver de fire førere – ikke sjældent i gang med én og samme dukke. (…) Men mødet med Shostakovichs musik og sultens kulsorte konsekvenser gør Bådteatrets prisbelønnede forestilling gennemført gribende.”

Frederiksborgs Amts Avis anmelder Knud Cornelius gav ligeledes 4 stjerner og sagde:

“Man sidder med beundring for gruppens fire dukkeførere, der utroligt dygtigt formår at lade egne arme og ben levendegøre de markante dukker. (…) Oplevelsen er sjælden og særegen.”

Holdet på og bag scenen

Rolf Heim har instrueret denne dukkeforestilling for voksne. Rolf Søborg Hansen er dukkemageren og scenografen bag Jernring, mens Raphael Solholm har skabt lysdesignet. På scenen kan opleves Bo Carlsson, Pernille Nedergaard Haugesen, Astrid Kjær og Yulia Lystbæk.

Jernring spiller på Bora Bora den 12. til 14. november.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleFå et indblik i et luksuriøst liv på FØRSTE PARKET ved whiskeybæltet
Next articleLimfjordsteatret lancerer Akademi for Scenekunst