Anmelderrost forestilling om terror får danmarkspremiere i Aarhus

FOTO: US/THEM ©FKPH

Teater Katapult har en eksklusiv danmarkspremiere, når publikumssuccesen US/THEM kommer forbi Aarhus i begyndelsen af september.

US/THEM er en hjerteskærende fortælling om to børn, der oplever gidselssituationen i Beslan i 2004. Her blev 1.200 skolebørn, deres forældre og lærere taget som gidsler i tre dage af bevæbnede terrorister. 334 civile blev dræbt under angrebet, heraf 186 børn.

Forestillingen er dog ikke en genfortælling af de tragiske hændelser. Den handler om den helt individuelle måde, børn håndterer ekstreme situationer på. Ifølge Teater Katapult minder den publikum om, at for børn kan det, der virker uforståeligt i voksnes øjne, have sin egen logik.

Teaterchefens kamp lykkes endelig
Det er Teater Katapults teaterchef, Torben Dahl, der har kæmpet for at få stykket til Danmark. Det har han gjort lige siden, han så det anmelderroste stykke på Edinburgh Festival Fringe i 2016.

Om US/THEM fortæller han:
“Siden jeg så den, er den blevet en international succes, som har spillet på National Theatre i London og over det meste af verden. Det er en meget hjertegribende og fantastisk historie. Trods emnet er det helt klart en forestilling for både unge og voksne.”

US/THEM præsenteres i et samarbejde mellem Aarhus Festuge og Teater Katapult. Derfor kan stykket opleves i forbindelse med festugen, hvor den spiller på Godsbanen den 6.-8. september. Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her.

Previous articleRutineret junglekonge vender hjem til Danmark
Next articleTeater Grob viser ny forestilling om sex