Anmelderrost og prisvindende monolog om kræft genopsættes på Teater V

Foto: Kim Vendt

Hvordan er det at blive ramt af kræft? Hvad går man igennem? Hvordan skal man forholde sig til og deale med sygdommen? Disse spørgsmål sættes i fokus i monologen HVORFOR MIG?. Monologen handler om kræftoperationen, uvished, kemoterapi, håb, drømme og meget, meget mere. 

Kræften helt tæt på

Kræft rammer rigtig mange. Kræften ramte også skuespiller Christina Selden – og ændrede hendes liv. Forestillingen HVORFOR MIG? er baseret på Christinas egne oplevelser med sygdommen og skabt af den prisvindende dramatiker og instruktør Kamilla Wargo Brekling. 

På scenen står Christina Selden alene – i et hav af scener der sætter spot på alle stadierne af sygdomsforløbet:

– Det er stort at få lov til at være den, der sætter krop, ord og tanker på det, som så mange er ramt af. Når jeg spiller HVORFOR MIG?, oplever jeg, at det er en bevægende oplevelse for publikum. Ikke mindst for mig selv. Jeg ser publikum og deres anerkendende og bekræftende nik, når jeg spiller for dem. Det betyder meget at være med til at hjælpe familier, patienter og pårørende med at forstå, hvad de er gået eller går igennem. Og også med at få de hospitalsansatte til at reflektere over patientens verden, fortæller skuespiller Christina Selden.

Foto: Sara Skytte

Det usigelige i fokus

HVORFOR MIG? er en hård og alligevel opløftende og underholdende monolog fyldt med overraskende scener, følelser, fakta og oplæg til debat. Med forestillingen sættes der ord på det usigelige og åbner en bred vifte af problematikker, oplevelser og erfaringer, der er forbundet med at få og have kræft – en diagnose hver tredje dansker rammes af i løbet af livet og som ca. 15.000 af os dør af om året.

Sygdommen er den mest hyppige dødsårsag i Danmark, hvorfor den er blevet en del af vores liv –vi kan derfor ligeså godt tale om den, være åbne og forholde os til den. I 2021 vandt HVORFOR MIG? Årets Særpris uddelt af CPHCulture og hele 20% af billetindtægterne går til Kræftens Bekæmpelse så længe forestillingen spiller.

Foto: Sara Skytte

HVORFOR MIG? har repremiere den 6. oktober og spiller til og med 19. april 2023 på Teater V.

Find mere om den smukke og rå forestilling og køb billetter her

Previous articleLinnea Voss’ rejse fra Guldfuglen til teaterfejring
Next articleDansk Teaters 300 års jubilæum fejres med Jeppe på Charlottenlund Slot