Anmelderroste napoliromaner bliver til dansk teater

MIN GENIALE VENINDE, Elena Ferrante, Malene Melsen, Sara Boberg, napoliromaner, teater, dansk, Odense Teater,
FOTO: Sarah Boberg og Malene Melsen ©Emilia Therese

Odense Teater kan som de første i Danmark præsentere teaterudgaven af Elena Ferrantes anmelderroste napoliromaner. Romanerne er udgivet i over 40 lande og handler om Elena og Lilas livslange venskab.

Teateropsætningen, der har titlen MIN GENIALE VENINDE, følger de to barndomsveninder fra deres opvækst i 1950’ernes fattige Napoli og op gennem voksenlivets udfordringer. Selvom livet forsøger at trække de to kvinder i forskellige retninger, forbliver de uløseligt forbundet. Historien spænder over seks årtier i efterkrigstidens Italien, der er i hastig forandring.

Den Reumert-vindende instruktør Madeleine Røn Juul skal instruere forestillingen, der har Sarah Boberg og Malene Melsen i hovedrollerne. Om forestillingen fortæller instruktøren følgende:

MIN GENIALE VENINDE er en storslået krønike, der handler om et venskab og et skæbne fællesskab mellem to kvinder gennem 60 år. Det er en vigtig og stærk fortælling, der handler om overlevelsesstrategier gennem voldsomme samfunds omvæltninger.”

Ferrantes historie består af fire romaner, der er sammenfattet til to forestillinger: MIN GENIALE VENINDE del 1 og MIN GENIALE VENINDE del 2. Der er mulighed for at se de to dele samme dag eller på forskellige dage. Første del spiller fra den 4. maj-8. juni 2019. Andel del fra den 14. maj-8. juni 2019 og begge dele samlet fra den 11. maj-8.juni 2019. Du kan læse mere og finde billetter her.

Previous articleNy operasaga kombinerer børneteater med operaens forcer
Next articleNørrebro Teaters ‘DIKTATOREN’ indtager Fyn og Jylland