‘Anna Paulines rejse’ er en personlig fortælling fra kolonitiden

Anna Pauline, Mungo Park,
FOTO: Anna Pauline ©Mungo Park

Forestillingen Anna Paulines Rejse er en historisk forestilling om Anna Pauline Hansen, der er født ind i slaveri, men som 5-årig kommer til Danmark med sin far, hvor hun bliver en del af det danske borgerskab.

Forestillingen er en personlig fortælling, som tager udgangspunkt i Anna Paulines dagbog. Desuden rummer historien en autentisk dimension, da skuespilleren Sofie Walborn, som man kan opleve på scenen, er Annas virkelige toptipoldebarn.

Sofie tager publikum med på en tidsrejse, til dengang Danmark stadig var en kolonimagt. Hun reflekterer over Annas fremmedgjorthed og trækker tråde frem til nutiden.Hvordan har det været at være mulat i 1800-tallets Danmark? Bærer vores samfund stadig præg af vores fortid med slave handlen i dag? Hertil udtaler Sofie:

“På trods af at min hudfarve er hvid i dag, ligger min fortid stadig i mine årer. Jeg håber på, at fortællingen om min egen slægtshistorie, vil være en vej til at åbne op for en større refleksion over problematikker disse menneskeskæbner har måtte stå overfor…”

Anna Paulines Rejse er fiktion, men er baseret på faktiske begivenheder. Forestillingen kan opleves fra den 23. april til 12. maj på Mungo Park, og du kan læse mere og købe billetter her.

Previous articleKjeld Abells samfundssatire opsættes på Odense Teater
Next articleSkarnsknægten Emil fra Lønneberg gæster Musikteatret Holstebro