Artbeat Prisen, Danmarks største kulturformidlingspris, uddeles for 8. gang.

Artbeat Prisen
Artbeat Prisen uddeles den 12. marts på Aveny T.

HAVE A/S sætter i samarbejde med Spar Nord Fonden igen i år fokus på den nyskabende og dagsordensættende formidling af kunst og kultur, når Artbeat Prisen 2020 uddeles.

I en tid, hvor mediebilledet og -forbruget bliver mere og mere fragmenteret, hylder Artbeat Prisen personer, organisationer og projekter, der forstår at skære igennem og kombinere det kunstnerisk nyskabende med det formidlingsmæssigt fremsynede.

Uddelingen af årets Artbeatpriser foregår den 12. marts på Aveny-T i København.

Kaffesaloner, rap-historie og egnsfortællinger fra Thy

I år består nomineringsfeltet blandt andre af kaffesaloner på Charlottenborg, nye platforme for kvalitetsjournalistik dedikeret til kunst og kultur, moderne formidling af dansk rap-historie, rå lokal arkitektur i verdensklasse og musikalske egnsfortællinger fra Thy.

Til hovedprisen er de tre nominerede; direktør Michael Thouber fra Kunsthal Charlottenborg, det redaktionelt uafhængige medie med fokus på kunst-og kulturlivet KULTURMONITOR og afdelingsleder Sarah Smed fra Danmarks Forsorgsmuseum.

Særprisen går enten til Møns nye kulturelle tilbud Scene 1, museumsattraktionen Tirpitz i Varde eller Jonah Blacksmith, folkgruppen med Thy-brødrene Simon og Thomas Alstrup i spidsen.

Endelig skal Talentprisen uddeles. Det bliver afgjort mellem fotograf Maja Nydal Eriksen, som i samarbejde med Metropolis har skildret fortællingen om 250 danskere med flygtningebaggrund i udstillingen 100% Fremmed, Pelle Peter Jensen, der gennem 29 programmer på DR P3 har sat fokus på udviklingen i dansk rap under betegnelsen Den nye stil, og endelig Lasse Amstrup. Som projektkoordinator for DOO Performing Arts Group og formand for Subhuset i Holstebro har han nytænkt kulturformidlingen til de unge målgrupper.

Tilmelding til Artbeat Prisen

Det store kulturelle prisshow bliver kædet sammen af konferencier Thure Lindhardt, der mellem kåringerne kan præsenter en perlerække af gode kunstnere. Det er nemlig stjernenavne som Tue West, School of x og Nive, der står for aftenens musikalske underholdning.

Der er stadig mulighed for at opleve Artbeat Prisen på nærmeste hold. Festlighederne begynder klokken 19.00 på Aveny-T i København, og der er gratis adgang, hvis man reserverer sine billetter på forhånd.

Man kan komme gratis med til ARTBEATPRISEN den 12. marts på Aveny-T ved at bestille billetter her.

Previous articleMette Aakjær fra Wunderland: Derfor laver vi HORSE INSIDE OUT
Next articleOplev Scener fra et ægteskab på turné