Atter dukketeater til sommer på HamletScenen

HamletScenen
King Lear på HamletScenen. Foto Søren Hasselgaard Skaaning

At lave teater eller ikke at lave teater?

Det har været spørgsmålet, som Corona-epidemien har tvunget mange scener til at stille sig selv.

Heldigvis kan HamletScenen nu melde ud, at der bliver dukketeaterforestillinger for hele familien denne sommer.

Det sker fra 7. juli, hvor de spiller dukketeaterforestillingerne ’Romeo & Julie’ og ’Kong Lear’.

Forestillingerne blev opført første gang i henholdsvis sommeren 2013 og 2014 og var store publikumssucceser. Begge forestillinger er produceret sammen med Passepartout Theatre Production og opføres ved siden af Krudthuset på Kronborg.

”’Romeo & Julie’ og ’Kong Lear’ er blandt Shakespeares mest kendte værker, og vi glæder os til at gentage succesen med dukketeaterforestillingerne denne sommer som en del af ’Genstart Helsingør’, siger HamletScenens direktør og kunstneriske leder Lars Romann Engel.

”Forhåbentligt kan de to forestillinger medvirke til, at en masse gæster vil lægge vejen forbi Helsingør i løbet af sommeren,” siger Lars Romann Engel.

Familieforestillinger på fyrre minutter

’Romeo & Julie’ spiller fra den 7. juli til den 16. juli begge dage inklusive (dog med undtagelse af mandag den 13/7) klokken 10.00 og 12.00

’Kong Lear’ spiller fra den 17. juli til den 26. juli begge dage inklusive (dog med undtagelse af mandag den 20/7) klokken 10.00 og 12.00

Forestillingerne er for hele familien og varer 40 minutter.

Billetter koster 60,00 kroner, medmindre man er en gruppe på 10 personer eller derover, og kan købes via Billetten og i løssalg i døren. Der tages naturligvis alle forholdsregler i forhold til COVID-19, blandt andet vil der være én meters afstand mellem stolene.

HamletScenen
Romeo og Julie på Hamlet Scenen. Foto: Daniel Seferian-spies

’Romeo & Julie’ er en skarp, underfundig og utraditionel forestilling for hele familien, hvor munken med lune og alvor lader os gennemleve den klassiske historie om to familiers indædte had og de unges stormende og skæbnesvangre kærlighedshistorie.

Med sine haveredskaber – et stort og livagtigt persongalleri af koste, skovle og river – fortæller han Shakespeares store, tragiske og rørende drama uden et ord, men helt ind i hjertet hos både store og små.

For dramatisering og instruktion står Jacques S. Matthiessen, mens Olaf Højgaard er dukkefører, og musikken lagt i hænderne på Fredrik Lundin

Om Kong Lear

Shakespeares blodige drama om den forfængelige Kong Lear fortælles i en nonverbal, sprudlende, hjertekildende dukketeaterversion for hele familien.

Kong Lear er gammel og skal dele sit rige mellem sine tre døtre. Det vil han gøre alt efter, hvor meget de elsker ham. Men hvordan måler man kærlighed i Lears verden?

Historien bliver fortalt af to bagere, som skal bage Lears fødselsdagskage. På en enkel og lattermild måde ælter, bager, deler og serverer de dramaet, så børn helt ned til 6-årsalderen kan forstå og følge historien. Som i alle Shakespeares tragedier går det grueligt galt, og Lear forstår først til sidst sin fejl – at kærlighed ikke kan prissættes.

For dramatisering og instruktion står Jacques S. Matthiessen, de medvirkende er Lene Hummelshøj og Christine Gaski og musikken laver Fredrik Lundin.

Previous articleTeaterøen står uden tilskud: Vil fortsætte i ændret form
Next articleLyt her: Akt1 laver radioteater om Kinas fremtid