Audioguidede lydvandringer igennem kulturens Frederiksberg

Foto: Frederiksbergmuseerne

Frederiksbergmuseerne har skabt to audioguidede lydvandringer, som tager dig med igennem Frederiksberg. I den ene følger vi i Storm P’s fodspor, hvor komiker Nikolaj Stokholm disker op med fun facts, citater og historier om Storm P’s liv. Eller du kan opleve at komme bag kulissen på ABC Teater med skuespiller Laura Kvist Poulsen, når hun fortæller historierne, som gav kvarteret det endnu så berømte prædikat ”Teaterkvarteret”.

Vandr Storm P’s Frederiksberg

I lydbogen “I Storm P’s fodspor” får du fornøjelsen af at høre Nikolaj Stokholm, når han kærtegner dine ører med fortællinger, facts, citater og lydklip med Storm P.s egen stemme. Du kan blandt høre, hvordan Storm P.s idéer til tegneserier ofte tog form hos barber Sørensen på Frederiksberg Allé, og hvordan han som ung forelskede sig på ny hver anden uge. Eller hør om naboskabet på Asgårdsvej, hvor han humoristisk udtalte: ”For resten er alle beboerne på vejen hyggelige og venlige, og de kommer godt ud af det med hinanden. Det eneste vrøvl, jeg har, er med mig selv – jeg er så støjende”. 

Lydvandringen bygger på et stort udvalg af lydklip, dagbogsnoter og andet materiale, der giver et indblik i Storm P.s finurlige univers og datidens Frederiksberg. Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Brandt, museumsinspektør på STORM. 

ABC Teater

I ”Forlystelsernes Frederiksberg” kommer du med tilbage til dengang, man kunne feste sig igennem Frederiksberg og opleve en overflod af den scenekunst.

Turen fører os ind bag kulisserne på ABC Teatret, hvor gæsterne kunne risikere at blive løbet ned af skuespilleren Dirch Passer, når han medvirkede i to forskellige forestillinger på samme tid. Du kan også møde dansk teaters store primadonna Betty Nansen, der toppede karrieren med at blive succesfuld teaterdirektør. Derudover finder vi ud, hvilken rolle Restaurant Promenaden spillede i den sag, der førte til, at daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen fik en politisk næse.
Manuskriptet er skrevet af Rikke Rottensten, museumsinspektør på STORM. 

Forud for vandringen skal man downloade app’en Frederiksbergmuseerne på App Store, Google Play eller via www.frederiksbergmuseerne.dk 
På app’en ligger lydvandringerne under museet STORM. 

Previous articleAarhus Symfoniorkester klar med ny sæson for 2022-23
Next articleOptakt til VM: Det Kongelige Teater spiller FODBOLD FODBOLD FODBOLD