Aveny-T's nye scene House of T åbner den 15. oktober. Foto: Aveny-T.

Selvom foråret og sommeren har været præget af restriktioner og udfordringer for teatrene, vælger Aveny-T at trodse coronakrisen med åbningen af en ny scene. Den 15. oktober åbner Aveny-T teatrets helt nye intimscene House of T i det gamle Café Kellerdirk. Scenen vil de kommende måneder være rammen om fire nye forestillinger, koncerter m.m.

En scene for det helt nye unge og uprøvede

House of T bliver der, hvor det helt nye sker. En scene for det helt nye unge og uprøvede – for vækstlaget.

Hvor nyuddannede skuespillere debuterer med egne projekter – hvor vækstlaget får chancen – og hvor teaterchefen er hensat til en viceværtsrolle.

I forrige uge modtog Aveny-T årets Reumertpris for årets bedste ungdomsforestilling, da SKAM3 blev kåret. Desuden modtog dramatiker Sonja Ferdinand en af Reumerts talentpriser for sit manuskript til Aveny-Ts forestilling Klædt Af, om digitale krænkelser og deling af nøgenbilleder, ligesom skuespiller Lue Støvelbæk modtog en talentpris for sin rolle i SKAM3. Det er den bølge, House of T vil ride videre på.

”Med åbningen af House of T skaber vi en platform til de unge skuespillere, som står midt i en coronakrise og en usikker virkelighed. Der er så meget talent blandt unge – og en kolossal lyst hos dem til at skrive, spille og iscenesætte – til at ville teatret. De får nu chancen på Aveny-T i House of T. Med åbning af House of T forstærker vi Aveny-T som teater af unge om unge og til unge, og at Aveny-T er en nationalscene for ungekulturen”, siger teaterchef, Jon Stephensen.

Om to år står Aveny-T´s nye væksthus til 27 millioner kroner klar med bl.a. studiepladser og en ny scene. Men allerede nu tager teatret forskud på dette med House of T, der får 88 pladser – og hvor der, hvis corona tillader det, vil være DJ, fest og billige dåseøl, som tager over, når forestillingen er forbi.

Om forestillingerne

I oktober-december præsenterer House of T fire forestillinger skabt 100 procent af unge – om ensomhed, om udfordringer og kærligheden.

ER DU BLEVET ANDERLEDES (15.-17. oktober)

Er du blevet anderledes. Foto: Aveny-T.

Vi kommer over den kæreste, der slog op på mail. Vi får et nyt job efter fyresedlen. Vi følger recepten fra lægen og bliver raske. Men ordene forsvinder aldrig. Det er ofte de ting, som er svære at tale om, vi vælger at skrive. Derfor kan det også være svært at tale om de meddelelser, vi modtager på skrift, og vi er mange, både unge og ældre, som føler os alene med disse oplevelser. Det vil vi gerne komme til livs. Forestillingen ER DU BLEVET ANDERLEDES giver et indblik i nogle helt unikke fortællinger, som samtidig viser sig at være lige så universelle. ER DU BLEVET ANDERLEDES er en collageforestilling baseret på samlingen BREVE SØGES, som blandt andet indeholder breve, SMS’er, sedler og mails, indsendt af anonyme danskere, forvaltet af projektleder Mille Nor Koefoed og iscenesat i samarbejde med Oline Zilstorff. Der er udvalgt omkring 35 breve fra samlingen, og i løbet af forestillingen møder vi både kærestepar, kammerater, tvillinger, forældre, fremmede og fjender – tilfælles har de, at de alle vil hinanden noget og har noget på spil.

I spilledagene udstilles et uddrag af samlingen BREVE SØGES i teatrets foyer. Udstillingen er gratis og åbner to timer før, forestillingen starter.

Medvirkende: Marie Boda, Martin Nielsen
Instruktør: Mille Nor Koefoed
Scenograf: Oline Zilstorff
Dramaturg: Ida J. R. Homilius
Lysdesigner: Baldrian Sector
Producent: Emil Hyldeborg
Dramatiker, forfatter: Mille Nor Koefod og Oline Zilstorff
Komponist: Frederik Levin Rasmussen
Producent: Aveny-T
Arrangør: Aveny-T

LAGERET HUSET MARIE (5.-8. november)

Lageret huset Marie. Foto: Jakob Sprogø.

Aveny-T dramatiserer vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris Jonas Eika´s debutroman til teater. Lageret Huset Marie er fortællingen om et døgn i 23-årige Elias’ liv. Oplev en lysende ung forestilling om Elias, der natarbejder på Dansk Supermarkeds nonfood-lager, lever det sumpede og stenede liv i et faldefærdigt kollektiv i Risskov – og om pigen Marie, som Elias forelsker sig i.

Medvirkende: Lasse Steen Jensen
Instruktør: Lasse Steen Jensen
Videodesigner: Jacob Sprogøe
Dramatiker, forfatter: Lasse Steen Jensen, baseret på Roman af Jonas Eika Rasmussen.
Producent: Aveny-T
Arrangør: Aveny-T

NOGEN ER UDE AT DRIKKE Ø(1.-4. december)

Nogen er ude at drikke øl. Foto: Martin Ivan.

En forestilling om at være alene hjemme og måske lidt ensom, imens de andre er ude og drikke øl og more sig.

Her er en liste over ting, man kan gøre, når man er alene:
Pile næste, og sætte hvad man finder på væggen.
Ryste sit hår for skæl ned på et gulv.
Savne en person så meget at man har lyst til at kaste op.
Klæde sig ud, og lade som om man er en anden.
Snakke med en accent der ikke er ens egen.
Danse sexet.
Skamme sig over ting man har gjort overfor andre mennesker.
Gemme sig, og vente på nogen kommer hjem og finder en.
Høre podcast.
Købe en billet langt væk fra sig selv og håbe på, man aldrig skal være alene igen.
Ignorer følelsen af dyb frygt i maven og sæt film på.

Medvirkende: Mathilde Arcel Fock
Dramatiker, forfatter: Mathilde Arcel Fock og Josephine Eusenbius
Producent: Aveny-T
Arrangør: Aveny-T

JUL I SKILSMISSELAND (9.- 13. december)

Jul i skilsmisseland. Foto: Katrine Møbius.

Det er den 24. december. På et mørkebrunt værtshus er Vera, Simon og Mathias traditionen tro samlet, inden turen går hjem til jul. Egentlig skulle Mathias’ første skilsmissejul forløbe smertefrit. Men alle tre kæmper med stress, pligt og små tikkende bomber, når de jonglerer med flere familier i skilsmisseland. “Det kan jo kun være ægte jul på én måde!”

Jul i Skilsmisseland er en humoristisk forestilling om ’de voksne skilsmissebørn’ og om at klare sig helskindet gennem minefeltet af julens skilsmisseintriger.

Medvirkende: Kristian Grumme Nielsen, Thea Kastberg, Andreas Dittmer, Karl Johan Dilling Jandorf
Instruktør: Tamara Rugaard Mathiesen
Lysdesigner: Nikolaj Agervold
Dramatiker, forfatter: Frederik Villads
Komponist: Karl Johan Dilling Jandorf
Producent: Partner in Crime
Arrangør: Aveny-T

Billetter til alle forestillingerne på House of T kan bestilles og købes her.

Tidligere artikelKongelige tabernakelture inviterer børn ind i teatrets magiske verden
Næste artikelMariehønen Evigglad inviterer til børnefest for sanserne