Aveny-T ansætter kunstnerisk råd

Kunstnerisk Råd
Fotokredit: Lars Erik Andreasen

Emil Rostrup, Jennifer Vedsted Christiansen og Magnus Haugaard træder ind i kunstnerisk rådAveny-T, der fremadrettet skal tegne teatrets profil. Sammen med teatrets nye direktør, Marianne Klint, skal de udvælge en huskunstner til teatersæsonen 2023/2024. Emil Rostrup er samtidig udnævnt til at blive huskunstner for teatret i foråret 2023.

Som noget helt nyt ansætter Aveny-T et kunstnerisk råd, der udgøres af unge og toneangivende stemmer fra teaterverdenen. Medlemmerne består af de anmelderroste sceneinstruktører Emil Rostrup og Jennifer Vedsted Christiansen samt skuespilleren Magnus Haugaard. Sammen med Aveny-T’s nye teaterdirektør Marianne Klint vil det nye kunstneriske råd ansætte en idérig og visionær teaterprofil, der skal være huskunstner i sæsonen 2023/2024.

En model, der sikrer kunstnerisk ventilation

Derfor har Aveny-T lavet et stillingsopslag, hvor de søger efter en huskunstner til næste sæson. Det er med inspiration fra Teater Momentum, at Marianne Klint overfører modellen med en huskunstner eller et kunstnerisk ensemble. De får lov til at fordybe og udfolde sig på teatret i en sæson, for så at blive skiftet ud med en ny i den næste. Huskunstneren har således et år og 2-3 forestillinger til at skabe kunstnerisk retning samt flow og fornyelse i scenekunsten på teatret.

På Aveny-T bliver modellen dog en smule anderledes, siden huskunstneren både skal tage højde for at lave teater i eksperimenterende og mindre formater, ligesom der skal leveres en stor forestillingsidé til teatrets store scene. Den valgte kunstner vil automatisk blive sluset ind i det kunstneriske råd og dermed sørge for ventilation – også i rådet – der er med til at ansætte den næste kunstner.

Marianne Klint udtaler: ”Det er simpelthen fantastisk, at vi nu kan overføre en model, der har fungeret rigtig godt i Odense til Frederiksberg! Vi kommer til at præsentere scenekunst som har aktualitet, vovemod og en stærk idé fra et hold kunstnere, som virkelig brænder igennem og sætter en masse på spil. At vi har fået Emil, Jennifer og Magnus med i et ungt, kunstnerisk dream team er en manifestation af hvor seriøst, vi kommer til at arbejde med det her. Et stærkt råd er et vigtigt afsæt for, at modellen kommer godt fra start og samtidigt kan blive en bæredygtig løsning for Aveny-T på længere sigt”.

Kunstnerisk Råd
Fotokredit: Lars Erik Andreasen

Den første huskunstner er udnævnt

Til forårssæsonen 2023 har Aveny-T valgt Emil Rostrup til at være huskunstner. Han skal skabe og sammensætte dramatisk indhold i mindre formater, navnlig til den lille scene i teatrets helt nye væksthus. Et endeligt forårsprogram vil tage form i løbet af de næste måneder og offentliggøres derefter.

Tre toneangivende profiler i rådet

Emil Rostrup, som både bliver teatrets første huskunstner og medlem af det kunstneriske råd, har på trods af en spæd karriere allerede sat sit aftryk på flere anerkendte forestillinger, siden han dimitterede som instruktør fra Den Danske Scenekunstskole i 2020. Han står bl.a. bag Madeleine og drømmene (2020, Mungo Park Kolding), Mit navn er Greta (2020, Aveny-T) og Ridley Scott Metoden (2022, Teater Nordkraft). Den 22. oktober er han desuden aktuel med TVÆRS på Aveny-T. 

Sceneinstruktøren Jennifer Vedsted Christiansen er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2019 og samme år stiftede hun den anerkendte kunstnerduo How to kill a dog sammen med Emma Sehested Høeg. How to kill a dog står bag de uundgåelige forestillinger Velkommen til Pandora (2019, Reaktor) og Lolita for Altid (2020, Revolver), ligesom de til foråret er aktuelle med Farvel til Madonna på Republique. Jennifer Vedsted Christiansen har i eget navn instrueret Den unge Werthers lidelser (2019, Aalborg teater) og til foråret står hun bag en stor musikalsk opsætning af Ejersbos Nordkraft på Aalborg teater. 

Magnus Haugaard er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i 2019. Han har allerede markeret sig i tv-serierne “Hvorfor snakker vi ikke om mig?” og “Skyld” på DR, mens han på de skrå brædder har medvirket i forestillinger som Jytte fra marketing er desværre gået for i dag (2022, Nørrebro Teater), Romeo og Julie (2022, Vendsyssel Teater) og SKAM 3 (2019, Aveny-T). Til december er han aktuel i spillefilmen Elsker dig for tiden og næste år medvirker han i tv-serien “Kald mig Far” på Viaplay og forestillingen Arven på Det Kongelige Teater.

Se stillingsopslaget og søg stillingen som Aveny-T’s huskunstner for sæson 2023/24 her.

Ansøgningsfristen er mandag den 7. november 2022 kl. 23.59.

Previous articleHans Rønne er tilbage med jordnær klimafortælling
Next articleDet Kongelige Teater præsenterer: WEST SIDE STORY