Aveny-T dramatiserer Jonas Eikas LAGERET HUSET MARIE

LAGERET HUSET MARIE. Foto: Jacob Sprogøe.

Den 5. november får forestillingen LAGERET HUSET MARIE premiere på Aveny-T. Det er en fortælling om en ung mands eksistentielle, indre dannelsesrejse. Forestillingen er instrueret af Lasse Steen Jensen, som også står på scenen.

Handling

Omdrejningspunktet, Elias, er hele forestillingens fylde – hans tanker og handlinger på lageret, i huset og hos Marie. Han er i starten af 20’erne og bevæger sig mellem at arbejde på Dansk Supermarkeds nonfood-lager, det stenede liv i et faldefærdigt kollektiv i Risskov og forelskelsen med pigen Marie, som han møder til en fest. En skitsering af en slags tredeling af livet, hvor Elias sumper rundt mellem de tre spor og har følelsen af ikke rigtig at høre til nogen steder.

LAGERET HUSET MARIE er et generationsportræt af de unge. Et portræt, der levendegøres som et stille oprør og en poetisk skildring af en stilstand og en samtidig søgen efter at blive til noget eller nogen. I en monolog spiller Lasse Steen Jensen den 23-årige Elias.

Lasse Steen Jensen, der spiller den 23-årige Elias, fortæller:

”Jonas Eika har skrevet en roman, som jeg føler rammer en nerve, der løber igennem min generation. Jeg læste bogen på ét døgn og følte mig øjeblikkelig set. Fortællingen insisterer på en inderlighed, samtidig med at den meget nøgtern betragter midt-tyver-livet med alt hvad det måtte indebære. I denne brydningstid, som vi lever i, tror jeg det er vigtigt at turde stoppe op og stirre direkte ind i meningsløsheden indtil du får noget i øjet fx. lyset fra en skærm. Det får du mulighed for i det rum som Jacob Sprogøe og jeg har forsøgt at skabe til lejligheden. I ‘Lageret Huset Marie’ fejrer vi tvivlen, kærligheden og eskapismen – på godt og ondt.”

Bogen bag

Jonas Eika Rasmussen debuterede i 2015 med romanen LAGERET HUSET MARIE, som han modtog Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris for. I 2019 vandt Eika Nordisk Råds Litteraturpris som den yngste siden 1962.

Nu får Aveny-T æren at dramatisere denne onde og montone cirkel, som Elias’ liv er en del af i forestillingen LAGERET HUSET MARIE. Dette bliver på den nye scene House of T på Aveny-T. Det nye initiativ er en intimscene for nye debuterende stjerneskud, som kan få lov til at vise deres talent foran publikum og prøve kræfter med større teaterproduktioner.

Holdet på og bag scenen

I forestillingens eneste rolle som den 23-årige Elias kan publikum opleve debutanten Lasse Steen Jensen, der i sommers blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus. Han har arbejdet med film og teater siden 2014. Nu kan han opleves i forestillingen LAGERET HUSET MARIE på Aveny-T, hvor han både er instruktør, dramatiker og skuespiller, ligesom han senere på sæsonen også medvirker i Aarhus Teaters opsætning af forestillingen A Clockwork Orange.

Ud over Lasse Steen Jensen har dokumentarist og fotograf Jacob Sprogøe også arbejdet med iscenesættelsen af forestillingen, ligesom han også er videodesigner på forestillingens visuelle scenografi. Musikken spilles af Jens Rønne.

LAGERET HUSET MARIE spiller på Aveny-T’s nye scene House of T fra den 5. november til den 8. november.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Previous articleNikolaj Hübbe puster nyt liv i verdens ældste ballet
Next articleKoreografi og samtidskunst smelter sammen med CLOSE ENCOUNTERS