Ballet og basketball smelter sammen i Holstebro

FOTO © Pressefoto

Det Kongelige Teaters yngste balletkompagni, Kompagni B, og unge basketballspillere fra Holstebro er gået sammen i et nyt, kreativt samarbejde om at skabe en anderledes forestilling til unge. Forestillingen kan opleves når Kompagni B besøger Holstebro i november.

I uge 48 pakker Det Kongelige Teaters yngste balletkompagni, Kompagni B, igen balletskoene og tager ud i landet med en masse spændende forestillinger for børn og unge. Denne gang slår de sig ned i Holstebro, hvor de sammen med unge talenter fra B71 Holstebro Basketball har skabt en helt særlig forestilling for unge, som netop kombinerer basketball og ballet.

Samarbejdet mellem de unge talenter startede allerede i september, hvor dansere og spillere mødtes på Gamle Scene i København. Her præsenterede de deres to sportsgrene for hinanden og talte om, hvilke ligheder og forskelle de oplevede ved deres sport og ved det at være en ung, ambitiøs sportsudøver.

– Der er mange ligheder

”Det var mega fedt at møde andre sportslige mennesker, som er på vores egen alder. Mange tænker, at ballet bare er noget helt for sig selv og intet har med andre sportsgrene at gøre. Men hvis man kigger på det fysiske og mentale, så er der mange ligheder. Ballet har ligheder med både fodbold og basket. Man skal knokle og arbejde hårdt for at nå resultater både som danser og basketspiller”, fortæller Lauritz Rendbæk, der til daglige går i 9. klasse på Det Kongelige Teaters Balletskole og danser i Kompagni B.

Siden har de været i træning i hinandens lejre og den 29. november præsenterer de resultatet af de sidste måneders arbejde for en masse jævnaldrende teenagere.

”Publikum skal glæde sig til en helt fantastisk forestilling, som handler om vores liv som teenagere og den nogle gange barske verden, vi oplever som unge. Lige meget om man er balletdanser eller basketspiller eller noget helt tredje,” fortæller Lauritz Rendbæk.

Verdens første børneballetkompagni

Men der er meget andet på programmet hele ugen end ballet og basket. Kompagni B opfører deres fantastiske interaktive forestilling Solkongens Kongelige Havefest, hvor de mindste størrelser kommer helt tæt på ballet og bliver en del af forestillingen. Derudover optræder de med deres Teen Show med musik, koreografi og historier, som er særligt lavet til deres jævnaldrende kammerater.

Kompagni B er verdens første børneballetkompagni og består af elever fra 8. og 9. klasse fra Balletskolen på Det Kongelige Teater og er udviklet for at give inspirerende og uddannende balletoplevelser for børn i hele landet. Hos Kompagni B er det altid børn og teenagere, som er i fokus, og de unge dansere glæder sig til at give en masse børn og unge i Holstebro deres måske første møde med ballet.

Turnéen er et samarbejde mellem Balletskolen i Holstebro, B71 Holstebro Basketball og Det Kongelige Teater, og er støttet af Færchfonden.

Previous articleFredericia Teater offentliggør ny sæson
Next articleDet legendariske show Celebrity Autobiography debuterer på Broadway