Balletfestival giver København nyt gadenavn

Balletfestival, nyt gadenavn, Harald Lander, Harald Landers Gade, Det Kongelige Teater, Den Kongelige Batte, Nikolaj Hübbe, Etudes
FOTO: Harald Landers 'Etudes' ©Costin Radu

I forbindelse med den stort anlagte balletfestival til sommer omdøber Københavns Kommune på tirsdag en gade i Indre By. Det er en del af Heibergsgade bag Det Kongelige Teaters Gamle Scene, der skifter navn til Harald Landers Gade til ære for den tidligere solodanser, koreograf og balletmester Harald Lander.

Det nye gadenavn indvies af Den Kongelige Ballet, og det drejer sig om en strækning på ca. 100 meter fra Peder Skrams Gade og langs Stærekassen. Om indvielsen fortæller balletmester Nikolaj Hübbe:

“Harald Landers Gade kommer til at føre direkte op til Gamle Scene, hvor Lander selv var balletmester i 20 år. På den måde fejrer Den Kongelige Ballet den store balletmester og skyder balletfestivalen i gang, hvor netop Landers Etudes bliver den store finale den 9. juni.”

Gadenavnet fejres tirsdag den 27. marts fra kl. 11-12 af Nikolaj Hübbe, ballettens dansere, Det Kongelige Teater og Harald Landers enke, Lise Lander. Om aftenen fortsætter hyldesten af den tidligere balletmester i årets første udgave af ‘Hübberiet’.

Der er ingen private beboere, der påvirkes af omdøbningen.

Previous articleNy danseforestilling inspireres af superhelte og science fiction
Next articleTo teaterorganisationer bliver til Dansk Teater med 83 medlemsteatre