Balletmester Nikolaj Hübbe gæster Kulturhave på dk4

I programrækken KulturHave på dk4 inviterer programmets vært Christian Have hver tirsdag en førende skuespiller, kulturleder eller –aktør i studiet for at få deres bud på og holdninger til kunstens betydning og dens værdi for den enkelte og for samfundet.

Tirsdag den 31. december var balletmester ved Det Kongelige Teater Nikolaj Hübbe i studiet i KulturHave på dk4. Hele udsendelsen kan ses øverst i artiklen.

Siden udnævnelsen til balletmester for Det Kongelige Teater i 2008 har den erfarne solodanser Nikolaj Hübbe arbejdet for at brede balletten og dansen ud til hele befolkningen og dermed insisteret på, at dansen har en markant position i det danske kulturlandskab. Han har med initiativer som Hübberiet og Dance to go brudt med de gængse konventioner om, hvad en balletmester og et balletkompagni kan og må.

I 2018 blev ballet for alvor kendt blandt danskerne, da Nikolaj Hübbe inviterede hele Danmark til Balletfestival, hvor folk over hele landet blev engageret i at lære at danse ballettrin. Hele festivalen blev en markant succes for teatret og kompagniet.

I udsendelsen fortæller Nikolaj Hübbe blandt andet om, hvorfor balletten er så vigtig. Han kommer ind på sine fremtidsvisioner for ballet, og hvilke muligheder han ser i de kommende år.

Der udkommer et nyt afsnit af KulturHave hver tirsdag. Blandt tidligere gæster kan nævnes skuespiller og teaterleder Jytte Abildstrøm, teaterinstruktør og kunstnerisk leder Christian Lollike, teaterchef Peter Westphael, teaterleder Susanne Vognstrup og teaterchef Kasper Holten.

Previous articleFå en eventyrlig introduktion til opera med DEN GRIMME ÆLLING
Next articleBliv blæst omkuld i Betty Nansen Teatrets roadmovie om BONNIE & CLYDE