Shakespeare Himmerlands Teater
FOTO: Shakespeares samlede værker. ©Nick Pedersen

Himmerlands Teaters juleforestilling er i gang. Denne gang er det ingen mindre end William Shakespeare, der skal under kniven. Uforfærdet hævder de tre skuespillere og instruktøren, at de kan gennemspille de samlede værker på to timer og 15 minutter. Forestillingen Shakespeares samlede værker spiller fra d. 18. november til d. 18. december.

Det bliver totalt vanvittigt og intet er helligt, siger teaterleder Susanne Sangill, der også er instruktøren bag forestillingen.

”Hvis man forventer en seriøs og alvorlig omgang Shakespeare, så er man kommet til det forkerte sted. Vi tillader os på det groveste at maltraktere værkerne. Nogen vil være særdeles genkendelige andre nok mere diffuse. Men vi kan love en solid omgang spas og ballade, og det er absolut ingen forudsætning, at man kender sin Shakespeare på forhånd. Vi skal nok forklare, hvad der skal forklares. På den ene eller anden måde. Under alle omstændigheder er det en fornøjelig måde at tage en slapper midt i juleræset.

Vi har i forbindelse med netop denne forestilling oplevet en stor interesse fra uddannelsessteder såsom gymnasier og folkeskolens ældste klasser. Det er jo også helt oplagt med et kvikt resume af alle værkerne, når de nu alligevel er på læseplanen. Og måske får nogen oveni købet lyst til at dykke ned i et par af de værker, der ikke er så kendte efterfølgende,” fortæller Susanne Sangill.

På scenen står Kirstine Hedrup, Sune C. Abel og Ronny Sterlø, flankeret af multimusikeren Mads Horsbøl. De er alle fire kendt fra tidligere forestillinger på Himmerlands Teater, ligesom de alle vil være at finde på teatret i sæsonens kommende forestillinger. Ny på holdet er scenograf Morten Kamuk, der udover at stå for det sceniske udtryk, også er mand for en skør idé eller to, idet han igennem mange år har været en del af impro – comedy gruppen Kosmonauterne, der turnerer landet rundt med deres vanvittige shows.

Du kan læse mere om stykket samt købe din billet her.

Tidligere artikelGolden Years: Ekstravagant cirkusoplevelse i Gatsby-stil
Næste artikelGuide: Magiske juleforestillinger denne vinter