BEAUVOIR fortolkes på Teatret ved Sorte Hest

Foto: Robin Skjoldborg

Den 22. oktober 2022 er det tid til at lukke publikum ind i undersøgelsen af Simone de Beauvoirs feministiske værk ”Det andet køn”, når Teater ved Sorte Hest har verdenspremiere på forestillingen BEAUVOIR – en teatralsk forelæsning. Til at føre publikum gennem tekstuniverset, stå skuespillerne Ellen Hillingsø og Sarah Boberg på scenen.

Kønspolitisk aktualitet

Teatret ved Sorte Hest går ind i efteråret med næsen dybt begravet i bøgerne. Det er nemlig litteratursæson på Vesterbrogade 150, og teatret er for tiden omdannet til et højlydt laboratorium. Citater, holdninger og ideer flyver gennem luften mellem skuespillerne Ellen Hillingsø og Sarah Boberg og instruktør Christoffer Berdal, som dagligt dykker godt og grundigt ned i den franske forfatter Simone de Beauvoirs tekstunivers.

”Man fødes ikke som kvinde, man bliver det”. Sådan siger den franske forfatter, feminist og filosof Simone de Beauvoir (1908-86), der er kendt som en af det 20. århundredes mest indflydelsesrige kvindelige tænkere. Hun er uløseligt forbundet med kvindebevægelsen i et historisk perspektiv, og hendes kønspolitiske hovedværk ”Det andet køn” fra 1949 har for længst talt sig ind i nye generationers ordforråd. I disse år dukker hendes navn fortsat op overalt, og på Teatret ved Sorte Hest mener de, at den omdiskuterede forfatter fortjener opmærksomhed på de skrå brædder.

Et ikonisk manifest

Forestillingen BEAUVOIR tager udgangspunkt i Simone de Beauvoirs ”Det andet køn” og undersøger, hvad det ikoniske manifest har på hjerte anno 2022. På scenen udspiller der sig en teatralsk forelæsning med Ellen Hillingsø og Sarah Boberg som to kvinder af i dag, der har sat sig for at starte en samtale med den beauvoirske tankeverden. Drevet af en trang til indsigt stiller de spørgsmål til skæbne, historie, myter, frihed og både det ene og det andet køn i en diskussionslysten hyldest til kvinden og manden og alle andre kønsidentiteter.

Den anerkendte instruktør Christoffer Berdal står bag iscenesættelsen af de særligt udvalgte tekstuddrag indenfor rammerne af Marianne Nilssons scenografi.

BEAUVOIR har premiere på Teatret ved Sorte Hest den 22. oktober og spiller frem til den 3. december 2022. Læs mere og køb billetter HER.

Previous articleThe Handmaid’s Tale i en ny aktuel opsætning
Next articleKaren Blixens liv fortælles igen i ballettens vidunderlige verden