BEBOER: Fysisk action-forestilling giver boligblokken taletid

Foto: Mungo Park

Som et samarbejde med Mungo Park vender teater- og dansekompagniet DON GNU vrangen ud på livet i en helt almindelig boligblok, hvor naboens fjer bliver til ti høns og det, vi troede var helt almindelige og kedelige dagligdagshandlinger, bliver til vedkommende og humoristiske fortællinger. BEBOER har premiere d. 29. april og spiller til d. 12. maj.

Boligblok danner bagrund for dansetrinene

De fleste kender fornemmelsen af at bøje nakken, når de går forbi naboens vindue, men alligevel beholde et halvt øje på ruden, fordi nu var lyset tændt. I BEBOER får det gemene liv lov at tale, og hverdagslivet brødføder inspirationen til forestillingen. I et tæt samarbejde med beboerne i Høje Gladsaxe og med en stor portion selvironi og glimt i øjet, sætter BEBOER det almindelige livs dybeste hemmeligheder til offentligt skue. Det er de fem ikoniske 16-etagers boligblokke i Høje Gladsaxe, der danner baggrund.

Sociale boligkomplekser som de fem boligblokke i Høje Gladsaxe er i medierne ofte blevet fremstillet som kold beton. Ikke desto mindre har de i et halvt århundrede rummet menneskeskæbner, der er alt andet end politiske ambitioner om nedrivning. Det er netop disse historier, om møder mellem generationer og kulturer, der danner baggrund for Beboer. Don Gnu behandler de hverdagsscener, de har indsamlet fra Høje Gladsaxe og omsætter dem til bevægelser og manifestationer, vilde fysiske optrin og poetiske momenter, der alle spiller på universel genkendelse og det stedsspecifikke.

En dans siger mere end tusinde ord

BEBOER sætter sin lid til den fysiske formidlingsform. Det er nemlig udelukkende det koreografiske udtryk, som skal danne rammerne og de fire vægge i boligbloggene i Høje Gladsaxe.
Direktør på Mungo Park, Anna Malzer siger om samarbejdet:
”Da et af mine yndlingskompagnier Don Gnu gik og barslede med ideen om at lave en ny fysisk forestilling om noget så ”kedeligt”, som “det at være nabo”, udbrød jeg med det samme: det skal I gøre i Høje Gladsaxe, hvor vi har anneksscene! For der er, helt konkret, virkelig mange naboer samlet på et sted. Og det trivielle ved livet er Don Gnu jo så mestre til at gøre underholdende, vildt og virkelig sjovt. De har engang lavet en forestilling om at gå over en fodgængerovergang – det var noget af det sjoveste, jeg har set. Eller en forestilling om at samle et skab. Hvis nogen, skal lave den her forestilling, om at være naboer, skal det være DON GNU.”

Forestillingen BEBOER spiller d.29. april-12. maj på Grønnemose Skole Gladsaxe. Læse mere om forestillingen og køb din billet her.

Previous articleKulturpulsen besøger Skuespilhuset
Next articleÅrets Reumert 2022: Så er årets værter offentliggjort