Birgitte Hjort Sørensen lægger stemme til giganterne

Foto: Lærke Posselt

Svendborgs eget bidrag til DGI Landsstævne 2022 bliver den største og mest spektakulære musikforestilling, Sydfyn har set hidtil. Nu offentliggør BaggårdTeatret skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen som fortællerstemme til forestillingen FJEREN OG ROSEN.

BaggårdTeatret har store ambitioner med forestillingen FJEREN OG ROSEN, der bygger sin forestilling på hovedroller af fem meter høje dukker, som hver skal manøvreres af tre dukkeførere. Ved årets Landsstævne har BaggårdTeatret nemlig hyret et symfoniorkester, to kor, et folkemusikorkester, hundredvis af dansere ind samt sejlere og kajakpadlere. Det hele skal opleves på tværs af et havneløb med dukker, musikere og deltagere på en pram i havnen og pladsen foran Rundbuehallen på Frederiksø og publikum på tribuner på Honnørkajen.

Velkendt stemme bag enorm produktion

Stemmen bag er en velkendt en af slagsen: Birgitte Hjort Sørensens. Birgitte Hjort Sørensen er i den brede offentlighed kendt som journalisten Katrine Fønsmark fra indtil videre fire sæsoner af TV-serien Borgen, ligesom hun har spillet vildling-lederen Karsi i den internationale serie Game of Thrones. Men skuespilleren har baggrund i teatret med roller både herhjemme og på Shakespeare-opsætning i London, inden hun nåede den ultimative anerkendelse ved at spille med i Farlige Forbindelser på Broadway i New York.

Det er altså en stor profil, BaggårdTeatret har fået til at lægge stemme til den svendborgensiske forestilling, der er baseret på Josefine Ottesens moderne klassiker, Eventyret om Fjeren og Rosen. Også på det punkt bringer hun en stærk erfaring ind i forestillingen efter at have indlæst Karen Blixens hovedværker for Gyldendal.

Selv siger Birgitte Hjort Sørensen om sin deltagelse i FJEREN OG ROSEN:

“Jeg er slet ikke i tvivl om, at dette bliver en spektakulær forestilling, hvis lige aldrig er set. Ambitionsniveauet er tårnhøjt, og jeg elsker, at den forener en hel by og vitterligt er blevet til i fællesskab. Og så har jeg altid haft en forkærlighed for det klassiske eventyr og den gode historie, der taler til os alle – og som hverken er bange for de store følelser eller for at levere en stærk morale til sidst. Derfor er det mig en stor fornøjelse at være en del af Fjeren & Rosen på BaggårdTeatret.”

FJEREN OG ROSEN spiller under DGI Landsstævne 2022 d. 1. og 2. juli. kl. 22:00, men allerede i sidste uge var Birgitte Hjort Sørensen i lydstudiet i København og indspille fortællerstemmen under instruktion af Anne Barslev og BaggårdTeatrets direktør, Jakob Engmann. 

FJEREN OG ROSEN er udviklet af professionelle lokale kunstnere med tæt involvering af en lang række idræts- og kulturforeninger, uddannelsesinstitutioner og andre frivillige aktører. Blandt de medvirkende er koret SNUK, folkemusikgruppen Basco og Odense Symfoniorkester. Sammen bringer de kulturen ind i hjertet af Landsstævnet og forvandler for to aftener Svendborg Havn til en magisk eventyrverden.

Alle er velkomne til forestillingerne, og man behøver ikke bestille billet, da det er helt gratis. Man kan læse mere her.

Previous articleÆ Teater vil med ny teaterkoncert engagere de unge i deres hjemstavn
Next articleDen Røde Plads transformeres til operascene