Black Box Theatre hylder hjemstavnen og skifter navn til Holstebro Teater

Holstebro Teater
Holstebro Dansekompagni fra forestillingen PUNK (2020). Foto: Jacob Stage

Det er en hyldest til hjemstavnen, der nu får Black Box Theatre til at skifte navn til Holstebro Teater. Det nye navn skal skabe en større lokal forankring og en stærkere repræsentation af byen, når teatret turnerer nationalt og internationalt. Navneskiftet er netop blevet blåstemplet på et byrådsmøde den 20. april.

Det nye navn betyder også, at teatrets professionelle dansekompagni, Black Box Dance Company, skifter navn til Holstebro Dansekompagni.

Holstebro fortjener hyldest

”Efter det år vi nu har oplevet føles et frisk navneskift helt rigtigt. Især et der hylder og fremhæver vores rødder i Holstebro. Vi ændrer ikke kurs, men bygger videre på det, som vores publikum allerede holder så meget af. At få Holstebro med i vores navn giver åbenlys mening. Vi bor i Holstebro, vi skaber forestillinger i Holstebro, vi optræder i Holstebro, og så er vi til, fordi Holstebro tror på kunsten – og det fortjener en hyldest,” udtaler Anders Jørgensen, direktør for Holstebro Teater & Musikteatret Holstebro.

Også borgmesteren i Holstrebro Kommune ser navneskiftet som en mulighed for at udbrede kendskab til byen og dens kulturelle DNA.

”Siden Black Box Theatre og Black Box Dance Company blev etableret, har deres virke og forestillinger været med til at sætte Holstebro på det nationale og internationale landkort. Med navneskiftet til Holstebro Teater og Holstebro Dansekompagni (i international sammenhæng Holstebro Dance Company) får de endnu større betydning for udbredelsen af og kendskabet til Holstebro som en spændende og mangfoldig by, hvor kulturen er en del af vores dna,” siger borgmester i Holstebro Kommune H.C. Østerby.

Et internationalt anerkendt dansekompagni

Teatret i Holstebro har siden 2010 haft til formål at skabe moderne scenekunst med basis i tværkunstneriske produktioner, der favner alt fra teater, kunst, musik og dans. I 2011 blev Holstebro Teater omdannet til egnsteater og fik i samme ombæring etableret sine tre kunstneriske kompetencer, som teatrets forestillinger særligt udmærker sig ved: musical, børne- og ungdomsteater og dans.

I 2013 etablerede teatret derfor sit eget professionelle dansekompagni under navnet Black Box Dance Company, der siden da har oplevet stor succes – i særdeleshed på den internationale scene. Hvert år søger over 1000 unge professionelle dansere til Holstebro i håbet om at kunne arbejde i det Reumert-nominerede dansekompagni, som på nuværende tidspunkt rummer otte professionelle dansere fra hele verden.

”Navnet Holstebro Dansekompagni føles helt rigtig. Både nationalt, fordi vi tydeligt kommer til at repræsentere en af Danmarks stærkeste kulturbyer, og ikke mindst internationalt, hvor vi allerede bliver omtalt som ’kompagniet fra Holstebro’. Med vores nye navn, Holstebro Dansekompagni, synliggør vi vores ophav, og giver os selv en stærkere identitet i vores fremtidige udvikling,” siger Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder og koreograf for Holstebro Dansekompagni.

Holstebro Dansekompagni er fortsat det eneste professionelle dansekompagni i Danmark udenfor København.

Previous articleRobotter indtager Folketeatret i THE ROBOT PROJECT
Next articleTOASTER: En ny kurateret gæstespilsscene i København