Black Mirror-inspireret forestilling undersøger kunstig intelligens

Lav Sol, Aarhus Teater, Kunstig intelligens
FOTO: Lav Sol ©Petra Kleis

Fra den 4.-30. maj kan du opleve forestillingen Lav Sol. Det er en undersøgelse af forholdet mellem det moderne menneske og kunstig intelligens. Den kunstige intelligens er blevet en naturlig del af hverdagen, og den rykker hele tiden tættere på.

Forestillingen tager et poetisk greb på de teknologiske forandringer med emnet kunstig intelligens. Det er blevet et populært emne på de skrå brædder. Det har man for eksempel kunne se med Cantabile 2s forestilling ’The Time Being’. Den sætter også fokus på fremtiden, hvor kunstig intelligens måske bliver mennesket overlegen.

Aarhus Teaters husinstruktør Sargun Oshana og husscenograf David Gehrt har med udgangspunkt i husdramatiker Peter-Clement Woetmann ladet sig inspirere af bl.a. Netflix-serien ’Black Mirror’. Sammen har de skabt en forestilling om den højteknologiske verden og de dilemmaer, den stiller menneskeheden i.

Woetmann har under sin tid på Aarhus Teater skrevet ’Til mine brødre’ om krigens væsen og ’Den sidste bølge’ om planeten Mars. Oshana og Gehrt er et fast kreativt makkerpar, der har skabt forestilligerne ’#amlet’ og ’Momentet’ på den eksperimenterende scene, Studio. Lav Sol kan også opleves på Studio, og man kan finde billetter til forestillingen her.

Previous articleFIK DU LÆST: uge 12
Next articleHimmerlands Teater er klar med deres første musical