Bliv guidet til en tålelig tilværelse på Betty Nansen Teatret

FOTO: Kunsten at være lykkelig © Catrine Zorn

Fra lørdag den 9. februar byder Betty Nansen Teatret på den sortsynede selvhjælpskomedie Kunsten at være lykkelig, der er baseret på filosofiens største lyseslukker, Arthur Schopenhauer. På scenen på Edison står Ena Spottag, Nicolai Dahl Hamilton og Anders Mossling, der jagter deres personlige bud på lykke.

Jeg bliver aldrig rockstjerne. Intet kommer til at gå som planlagt. Det blev som det blev. En kage kommer ikke til at gøre mig lykkelig. Jeg har ikke brug for mere. Det er et udpluk af de erkendelser, som karaktererne i Kunsten at være lykkelig må igennem i jagten på lykken.

Instruktør og dramatiker Rune David Grue har både instrueret og skrevet manus til Kunsten at være lykkelig, der bygger på den tyske filosof og über-pessimist Arthur Schopenhauer. Ved sin død i 1860 efterlod han sig et manuskript, der skulle vise sig at være en form for selvhjælpsbog med 50 anbefalinger til et lykkeligt liv. 

”Vi kommer ind i tilværelsen med enorme forventninger. Vi udstyres hurtigt med en idé om, at der findes en ultimativ lykke, som vi bruger hele livet på at jagte. Men jagten på lykken gør bare tilværelsen endnu hårdere. Kan vi til gengæld erkende, at lykken er en illusion, kunne vi måske blive lidt lykkeligere – eller i det mindste leve en tålelig tilværelse,” siger instruktør Rune David Grue.

Kunsten at være lykkelig spiller fra 9. februar til 9. marts på Anneksscenen Edison.
Billetter kan købes her.

Previous articleGuitarspillende komiker klar med nyt show
Next articleUndervandskoncert kommer hjem til Danmark