Bellevue Teatret
Morgensang på Bellevue. Foto: PR

Bellevue Teatret i Klampenborg er atter ved at finde tilbage til hverdagen før Corona-nedlukningen, og vil imorgen – lørdag den 6. juni fejre det med en stor morgenfællessang på Bellevue Strand.

Inspireret af DR’s succes med fælles- og morgensang opfordrer teatret folk til at svinge forbi og synge med. Arrangementet er gratis og begynder klokken 9.30.

Caspar Phillipson vil stå for fællesangen sammen med teaterdirektør Pia Jette Hansen.

De får selskab af Bodil Jørgensen og Kaya Brüel, som gæster scenen for at synge for på morgen-fællessangen til akkompagnement af teatrets pianist og kapelmester Christian Berg.

Alle medvirkende vil i øvrigt være at finde på teatret i den kommende sæson.

Hvis vejret ikke holder tørt trækker arrangementet inden for i teatret , hvor publikum kan sætte sig spredt i salen.

Bodil Jørgensen
Sammen med Caspar Phillipson og Kaya Brüel synger Bodil Jørgensen på Bellevue Teatret. Foto:PR

Da publikum ikke må være stående, opfordrer teatret alle til at medbringe klapstole. Der vil være et — begrænset — antal klapstole på stranden. Der tages naturligvis højde for alle corona-forhold i tæt samarbejde med Nordsjællands Politi – og der vil  kun være plads til 500 mennesker ifølge reglerne.

Bodil Jørgensens forbudte sange

Det bliver ikke eneste gang Bodil Jørgensen  skal synge på Bellevue Teatret. Fra den 25. oktober folder hun hele registeret ud i anledning af 100-året for genforeningen sammen med Martin Schacks Trio. Det sker i forestillingen De forbudte sange.

Bodil Jørgensen vil her synge og fortæller historierne om grænser, sorg og længsel, som kommer til udtryk i sangene, som den tyske besættelsesmagt censurerede fra Den Blå Sangbog fra det skæbnesvangre år 1864 og frem til genforeningen i 1920.

Den tyske statsmagt censurerede dengang sangene, som de opfattede som protester mod den nye orden. Mange blev forbudt. Der opstod blanke sider i Den blå Sangbog, som var Højskolesangbogens forløber.

Sangforestillingen De Forbudte Sange belyser med ord og musik denne tid, som helt frem til i dag har været afgørende for danskernes selvfølelse.

Man kan se Bellevue Teatrets efterårs program og bestille billetter her