Børnebogsuniverser vækkes til live i CIRKUS JUL

Foto: CIRKUS JUL.

Næste år bliver julen endnu mere magisk, når børnelitteraturens folkekære figurer som Mustafa fra Mustafas Kiosk, Vitello af Niels Bo Bojesen og Kim Fupz Aakeson, Orla Frøsnapper, næsehornet Otto og Cirkeline danner omdrejningspunktet for Cirkus Jul.

Bag det magiske juleshow Cirkus Jul står Cirkus Summarum-arrangøren Muskelsvindfonden. Reumert-vinderne Jeanett Albeck og Sargun Oshana er henholdsvis kapelmester og instruktør, og showet finder sted til næste år – fra den 19. november til den 21. december 2020. Billetsalget starter i dag.

Velkendte karakterer fra børnelitteraturens skatkammer

I Cirkus Jul optræder de velkendte karakterer fra den danske børnelitteraturs skatkammer for første gang i samlet flok og i levende live i manegen. Det gælder blandt andre kritikerroste og prisvindende Jakob Martin Strids Mustafa, kendt fra Mustafas kiosk, og Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesens Vitello, som siden 2008 har haft travlt med at lære hundredtusindvis af danske børn om alt fra at blive forretningsmand og få en klam kæreste til at tigge slik og få en papfar.

Jakob Martin Strid er begejstret over det nye univers. Han udtaler:

“Som stor fan og beundrer af Cirkus Summarum, er det er en ære for mig at kunne få lov til at være en del af dette nye fabelagtige cirkus. Det er fantastisk, at Cirkus Jul åbner dørene for alle generationer og tryller de velkendte børnebogsuniverser frem live på scenen. Jeg glæder mig særligt til at se, hvordan figurerne, kommer til at folde sig ud foran familierne – det bliver en oplevelse!”

Hertil kommer klassiske figurer som Ole Lund Kirkegaards Orla Frøsnapper og næsehornet Otto såvel som Hanne Hastrups Cirkeline – tre karakterer som flere generationer herhjemme i dag er vokset op med i højtlæsningen.

Reumert-vindende kapelmester og instruktør

Sammen med cirkusartister og skuespillere folder de folkekære figurer sig ud i manegen i sang og dans. Det hele akkompagneres af julens kærlige toner, som kapelmester Jeanett Albeck på vil dele ud af i selskab med et stort juleorkester.

Albeck, som er kendt fra det Reumert-vindende kunstnerkollektiv Sort Samvittighed, har netop modtaget ekstraordinær hæder fra Statens Kunstfond for sin performancekoncert om Suzanne Brøgger. Showet instrueres af den ligeledes Reumert-vindende instruktør Sargun Oshana.

I fællesskab har Oshana, Albeck og arrangøren af Cirkus Summarum Muskelsvindfonden rystet snekuglen og frembragt et show, som vil sprede julens varme med en oplevelse, som alle generationer kan samles om. De følgende år vil Cirkus Jul byde på andre og flere figurer fra børnelitteraturen.

”En forestilling af skyhøj scenekunstnerisk kvalitet”

Theis Petersen, som er indsamlingschef hos Muskelsvindfonden, udtaler følgende:

”Det bliver i sandhed magisk, når publikum får lov at opleve, hvordan børnelitteraturens fantastiske figurer vækkes til live på ægte cirkusmanér. Med Sargun Oshana og Jeanett Albeck i front har vi fået sammensat et hold, som både formår at samle hele familien og præsentere en forestilling af skyhøj scenekunstnerisk kvalitet, som kun de bedste inden for feltet kan levere.”

Cirkus Jul kan opleves fra den 19. november til 21. december 2020 i henholdsvis København og Aarhus.

Billetsalget starter i dag den 4. december. Læs mere og købt billet her. 

Previous articleRejs ind i Michael Strunges digte på Teatret ved Sorte Hest i VÆBNET MED VINGER
Next articleBliv blæst omkuld med Onkel Reje, Motor Mille og Hr. Skæg i STORM OVER RAMASJANG