Børneforestillingen SPOiiiiiiiiiNG har spot på skrald og trylleri

Forestillingen Spoiiiiiiiing
Børneforestilingen Spoiiiiiiiiing har premiere i Dansekapellet i København den 12 marts. Foto: Foto: Per Morten Abrahamsen.

Mød to meget usædvanlige skraldesorteringseksperter. Den ene har øre for skraldets hemmelige musik. Den anden har øje for dets skjulte skønhed.

Det er Kitt Johnson fra dansekompagniet X-act, der har dette magiske tilbud for børn og deres voksne på programmet.

Forestillingen hedder Spoiiiiiiiiing og den har premiere i Dansekapellet i København den 12 marts.

Familieforestilling med live musik

På scenen som de to skraldeeksperter ses Samuel Gustavsson og Sture Ericson.

Gustavson er jonglør, performer og koreograf. Han blev uddannet ved Cirkus skolen i Sverige i 1998. Han har arbejdet for en række cirkus-, teater- og dansekompagnier, heriblandt Cirkus Cirkör, som han har optrådt med over det meste af verden.

Sture Ericson er komponist, udøvende musiker og medstifter af Teatret X-act. Ericson blev uddannet ved musikkonservatoriet i Göteborg, og det var på hans og makkeren Gustavsons initiativ, at X-Act i 2011 tog hul på genren børneteater.

Blandt landets mest produktive dansekompagnier

X-act havde hidtil udelukkende skabt forestillinger for det voksne publikum. Men med forestillingen Det Magiske Lydcirkus, der havde premiere på Festival for børn og unge i Randers i 2011, åbnede portalen sig for en hel anden verden for det kreative hold.

Støttet af Statens Kunstfond og Københavns Scenekunstudvalg står de med Spoiiiiiiiiing i spidsen for en rigtig familieforestilling, som sætter spot på skrald og trylleri.

Forestilligen er sat til med live musik af komponisten Sture Ericson, som har samarbejdet med Kitt Johnson lige siden 1992.

Kitt Johnsons X-act er et af de længst eksisterende og mest produktive dansekompagnier i Danmark. Udover at producere forestillinger turnerer kompagniet i både ind og udland. I  marts 2019 søsatte kompagniet desuden den første udgave af Copenhagen Circus Arts Festival / C!CAF.

Kitt Johnson er modtager af Statens Kunstfonds livsvarige Hædersydelse og en række priser, herunder Reumertprisen i 2015 for ”Årets danser” og Håbets Pris i 2019.

Med Spoiiiiiiiiing inviterer X-act publikum ind i et magisk univers, der først og fremmest er målrettet til de 6-10-årige, og som varer cirka 40 minutter.

Spoiiiiiiiiing spiller i Dansekapellet i København fra den 12. til den 15. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleModne damer i morgenkåber indtager landet
Next articleBilletsamfonden skænker 150.000 kroner til Scenekunstens pris