Indre By fyldes også af børneteater i sæson 19/20

Foto fra Slut Starut på Anemonen © Jacob Stage
Foto fra Slut Starut på Anemonen © Jacob Stage

Teatret Anemonen og Zangenbergs Teater ligger kun et stenkast fra hinanden i det indre København. Sammen sørger de for, at der skyller en vedvarende bølge af børneteater ind over området omkring Pilestræde – og den kommende sæson 19/20 er ingen udtagelse. Teatrenes programmer er nemlig pakket med både populærkultur, klassikere og stærk aktualitet.

Fra en lille, sprængfarlig pige til rumrejse på Anemonen

Anemonen åbner sæson 19/20 med en forestilling om en sprængfarlig lille pige. Frøken Ignora eksploderer er fortællingen om Frøken Ignora. Hun er en pige, der bor alene i et vandtårn. Hun plejer at være glad, men nu har hun fået den grimme vane at eksplodere! Forestillingen fortæller en historie om både venskab, sorg og længsel, der alt sammen spejler Ignoras savn efter kærlighed. Frøken Ignora eksploderer kan opleves i perioden 4. september – 5. oktober 2019.

Fra den 8. oktober 2019 kommer Teater Next forbi Anemonen med det klassiske eventyr Den Lille Prins. Forestillingen er for både børn og voksne, og den kan opleves indtil den 27. oktober 2019. Fra slutningen af november og op til jul er der både engle, nisser og mirakler på teatret. Når du ser et stjerneskud spiller i perioden 20. november – 22. december 2019 og er for børn mellem 4 og 12 år. I forestillingen lander to engle i en baggård, og pludselig sker der mirakler for både den højgravide Sofie, hendes udlejer Madsen, baggårdskatten Hannibal og Nissen på loftet.

I det nye år er der premiere på forestillingen Slut Starut, handler om pigen Starut. Det er en forestilling med digitale dukker, nykomponeret musik og en foranderlig scenografi. Fra et barns perspektiv undersøger den, hvilke konsekvenser brugen af teknologiske og digitale hjælpemidler har for vores frihed, kreativitet og familieliv. Stykket spiller i perioden 20. februar – 15. marts 2020 og er for børn mellem 5 og 10 år.

Sæsonen afsluttes på Anemonen med Microcosmos. Forestillingen tager sit publikum, i alderen 3 – 100 år, med på en magisk rejse i lyd, billeder og musik. I en leg med perspektivet og i overraskende spring mellem et mikrounivers og et makrounivers oplever vi den første komet, der bragte livet til planeten jorden, udviklingen af selve livet, menneskets historie og det øjeblik, hvor mennesket for første gang brugte perspektivet til sine kunstneriske billeder af mamutten på hulevæggen. Microcosmos er et gæstespil af Meridiano Teatret og spiller i perioden 28. april – 17. maj 2020.

Læs meget mere om den kommende sæson på Teatret Anemonen lige her, hvor det også er muligt at købe billetter.

Juletradition og influencers på Zangenbergs Teater

Zangenbergs Teater åbnes sæsonen med popkulturel fankultur. Bustin Jieber har brug for en pause handler om Caroline og Fanny fra fanklubben Den Officielle Danske Klub for Justin Drew Biebers Ve og Vel på Sjælland og Øerne. Pigerne har store visioner for fanklubben. De vil lave en tributekoncert for Justin Bieber, som skal overgå alt, hvad nogen fangruppe nogensinde har lavet. Forestillingen handler om præstationskultur og om at have brug for en pause, og den spiller fra den 10. til den 13. september 2019.

Teaser for Bustin Jieber har brug for en pause, der åbner sæson 19/20 på Zangenbergs Teater.

Forestillingen Sarah byder på gys for alle pengene til børn fra 13 år. Stykket handler om en far, som har mistet begge sine døtre og flytter til et nyt hus for at skabe sig en ny tilværelse. Det er en fortælling om både tab, frygt og et hus med en meget meget dyster historie. Sarah spiller den 22.- 31. oktober 2019.

I december er det tid til Gunnar Willes julekalender-bog om Rita og hendes skøre familie i Ritas Jul. Forestillingen er en ny juletradition på Zangenbergs Teater og kan opleves fra den 10. til den 22. december 2019 af børn fra 4 til 9 år.

I begyndelsen af det nye år får Far er sur premiere. Forestillingen er en egenproduktion frit efter Philip Ytournels børnebog af samme navn. Det er en fortælling om, hvordan man altid kan gøre far mere glad og medgørlig, når bare de rette midler tages i brug. Far er sur spiller i perioden 11. februar – 1. marts 2020.

Sæsonen på Zangenbergs Teater afsluttes med den særdeles tidsaktuelle forestilling #Sponsoreret. Forestillingen dykker ned i reklamens virkemidler og bruger dem til at manipulere med det unge publikum i en forestilling, hvor grænserne mellem virkelighed og fiktion flyder sammen. Forestillingen er udviklet i tæt samarbejde med unge i alderen 12-14 år. #Sponsoreret spiller i perioden 9.- 29. marts 2020.

Læs mere om alle sæsonens forestillinger på Zangenbergs Teater lige her, hvor du også kan købe billetter.

Previous articleLynkonkurrence: vind billetter til premieren på The Sound of Music
Next articleTeater-øhop i august