Bora Bora ansætter ny teaterchef

Foto: Steen Heine

D. 1. august satte Lotte Kofod Ludvigsen sig i chefstolen hos det aarhusianske danseteater Bora Bora, der har stor erfaring fra kulturlivet som bl.a. senest leder af Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune. Hun er klar til at ryste coronastøvet af med endnu mere dans, der skal omfavne den brede mangfoldighed. ”Jeg bliver en del af et sprudlende teater med et højt kvalificeret team og et kæmpestort potentiale. Der er så meget at bygge videre på. Vi skal stadig blive ved med at overraske publikum med tankevækkende forestillinger og vi skal understøtte lokale, danske og internationale koreografers arbejde”, siger Lotte Kofod Ludvigsen.

Aarhusiansk med internationalt præg

Selv om vi er et internationalt orienteret teater, er vi jo præget af at være et teater i netop Aarhus, hvor vi er fælles om store ambitioner for bæredygtighed og mangfoldighed i kulturlivet.
Dansen har et særligt potentiale for at være et mødested for en mangfoldig kunst og et mangfoldigt publikum, om det så handler om køn, krop eller kulør
”, mener Lotte Kofod Ludvigsen.

Hun mener, at det er nødvendigt at skabe et teater, der udfordrer publikums verdensopfattelse. Forestillingerne skal gøre, at publikum kan mærke de globale strømninger og deltage i diskussioner, der bidrager til at udfordre vores blik på verden. Lotte Kofod Ludvigsen vil have et fokus på mangfoldighed i udvælgelsen af forestillingerne, da hun mener, at det er vigtigt, at vi ikke lukker os om os selv, og dem vi er enige med, men derimod åbner op for andre synspunkter.

Dansen kan ikke fanges med ord

Det er ikke kun forestillingerne, der skal være mangfoldige. Lotte Kofod Ludvigsen mener, at dansen ikke blot kan reduceres til ord. Man skal ikke være i tvivl om, at man oplever noget ud over det sædvanlige.

Vores publikum fortæller os, at de kommer for at blive overraskede og udfordret. Ikke kun blive underholdt. Forestillingerne på Bora Bora er forskellige i form og indhold, men den høje kunstneriske kvalitet og den intense dialog med publikum skal være vores kendetegn”, fortæller hun.

I dette efterår kan publikum endda selv deltage i en af forestillingerne, når der internationalt anerkendte koreograf Mette Ingvartsen kommer i november med ”The Dancing Public” under Bora Boras Move Your Mind-festival. Her er konceptet, at publikum selv skal danse med og gøre os høje på livet igen.

Den nye teaterchefs CV

Lotte Kofod Ludvigsens passion for scenekunst og kulturlivet bliver afspejlet i hendes tidligere jobs inden for dans og teater. Hun er oprindeligt uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet, hvor hun senest har arbejdet som leder af Kultursekretariatet i Syddjurs Kommune. Hun har også tidligere været en del af netop Bora Bora samt Granhøj Dans, Svalegangen og Kulturhus Aarhus.

Derudover har været teateranmelder på Politiken, siddet i Lauritzen Fondens priskomité og været fellow ved International Society for Performing Arts (ISPA) med et personligt legat fra Statens Kunstfond.

Move You Mind Festival afholdes på Bora Bora fra d. 1.-25. november, og The Dancing Public kan opleves fra d. 23.-25. november. Billetterne koster 65-180 kr. Læse mere og køb billetter HER

Previous articleGadefestival i Næstved hylder dansende byrum
Next articleFortidens stemmer møder moderne kunst på Augustenborg